Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan poslije

FOTO Zagreb: Ovako izgleda zgarište C.I.O.S.-a nakon velikog požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale u reciklažnom centru C.I.O.S. grupe, a ovako to izgleda dan poslije.

Jučerasnji požar koji je u poslijepodnevnim satima zahvatio centar za reciklažu CIOS je ugašen te vatrogasci, iz sigurnosnih razloga još poljevaju vodom automobile i plastiku koja se zapalila. Pogledajte u galeriji kako požarište izgleda danas!

Zavod za javno zdravstvo: Analiza tla kod CIOS-a ne ukazuje na štetne spojeve

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi

Preliminarni rezultati analize uzoraka tla i povrća iz vrtova u blizini CIOS-a u Jankomiru, koje je jutros izuzeo Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", ne ukazuju na prisutnost potencijalno štetnih spojeva za ljudsko zdravlje, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

120 vatrogasaca u borbi s požarom, građani upozoreni da ne izlaze van!

Nakon smjene vatrogasaca na terenu je i dalje Javna vatrogasna postrojba sa 40 profesionalnih vatrogasaca i 12 vozila, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba sa 40 dobrovoljnih vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Kustošija, Hrašće, Mala Mlaka, Dragonožec, Kupinečki Kraljevec, Šestine i Črnomerec.

Podružnica Zagrebačkog holdinga "Čistoća" i dalje je na terenu s tri cisterne. Zagrebačko Gradsko društvo Crvenog križa doniralo je i dostavilo 500 litara vode za vatrogasce i ostale pripadnike žurnih službi Grada Zagreba na požarištu.

Podsjećamo, požar koji je buknuo u ponedjeljak u pogonima C.I.O.S-a, nešto prije 14 sati na zagrebačkom Jankomiru, gasilo je  120 profesionalnih vatrogasaca i 50-ak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Na teren je izašlo 40-ak vatrogasnih vozila.

Požar u CIOS-u još nije pod kontrolom, smrad se širi cijelim zapadnim dijelom Zagreba

Kiša koja je padala u Zagrebu nije pomogla u gašenju, kao ni MORH-ov helikopter, kažu u JVP-u, jer se takav požar prvenstveno gasi pijeskom i šljunkom. Udio dušičnog oksida, ugljičnog monoksida, sumpornog dioksida, ozona i lebdećih čestica unutar dozvoljenog je raspona.

U gašenju požara pomogao je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je od 15.55 do 20 sati u 40 letova izbacio 74 tone vode. Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale u reciklažnom centru C.I.O.S. grupe. (Hina/M.G.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene