Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok HDZ strahujje od njegovog povratka

Za Sabor je Ivo Sanader još uvijek član HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već smo navikli da web stranice državnih tijela nisu nimalo ažurne, tako da niti internetske stranice Sabora ovoga puta nisu iznimka.

Cijela Hrvatska je danas na nogama jer je bivši premijer Ivo Sanader zatražio aktiviranje svog saborskog mandata. Analiziraju se sve moguće teorije o rušenju Vlade jer Sanader više nije u HDZ-u i raspravlja se hoće li povesti sebi vjerne zastupnike vladajuće stranke u rušenje Vlade. Već smo navikli da internetske stranice državnih tijela nisu nimalo ažurne, tako da niti internetske stranice Sabora ovoga puta nisu iznimka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavili podatke CIA objavila što zna o Hrvatskoj! Slika nije dostupna 'Ovo je poruka društvu' TIH: Korupcija se ne isplati!

>> 'Snijeg nije pao da pokrije selo, nego da razotkrije tragove'

>> Sanader se želi vratiti u HDZ!

Naime, u rubrici 'mandati u mirovanju' među ostalim zastupnicima se nalazi i Ivo Sanader, ali je naveden kao član HDZ-a. Podsjetimo, sanader je iz stranke izbačen još 4.1. nakon što je pokušao izvesti svojevrsni puč i najavio povratak u HDZ.

Đurđa Adlešić navedena kao član HSLS-a

Da se ne radi o nostalgiji saborskih službenika za Sanaderom nego najvjerojatnije o dobroj staroj neažurnosti pokazuje i činjenica da je na tim istim saborskim stranicama i Đurđa Adlešić navedena kao članica HSLS-a koja je tu stranku napustila ubrzo nakon što je HSLS pod vodstvom Darinka Kosora napustio aktualnu vladajuću koaliciju i Vladu.

Nakon što je podnio ostavku na mjesto premijera, Sanader je imao rok od osam dana da podnese zahtjev za povratak u Sabor. On je to i učinio, a do 15. siječnja ove godine tekao mu je šestomjesečni moratorij za aktiviranje mandata. Od tada je mogao mandat aktivirati bilo kada do kraja ovog saziva Sabora, a sada je to i učinio.

Predsjednik Sabora Luka Bebić je zahtjev zaprimio i proslijedio ga Mandatno-imunitetnom povjerenstvu koje će odlučiti o tome može li se Sanader vratiti u Sabor.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene