Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Premijerka odgovorila Sanaderu

'Snijeg nije pao da pokrije selo, nego da razotkrije tragove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sjednice Vlade premijerka Kosor obratila se novinarima i komentirala današnji zahtjev njenog prethodnika Ive Sanadera da aktivira saborski mandat.

Odmah je zamolila novinare da je više ne pitaju boji li se ičega jer konstantno ponavlja da se ne boji ničega i nikoga, pa tako i ovoga puta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka Kosor optimistična Upozorenje SDP-u: Padne li Vlada, odlazi i Bajić Slika nije dostupna Sanader pred povjerenstvom Istraživanje Nove TV: Kosor i Vlada sigurni od Sanadera

'Što se tiče ovog aktiviranja mandata to je nešto što sam apsolutno očekivala. Ukupno možemo reći već viđeno, ako ne prije onda 3. siječnja. To su svakako potezi na tragu rušenja Vlade, vladajuće koalicije, ali i urušavanja HDZ-a. Moram reći da se to čini uz pridržavanje ljestvi iz SDP-a, što se najboje vidjelo na njihovim licima tijekom prekjučerašnjeg povjerenstva i njihovog oduševljenja', upozorila je premijerka Kosor.

>> Kosor: Sanaderove riječi su ozbilna prijetnja'

>> 'Izjava o jami je najstrašnija od Petračeve prijetnje Sanaderu'

Jadranka Kosor kaže da bi to definitivno značilo zaustavljanje provođenja programa gospodarskog oporavka, jer mjere su počele davati rezultate i naznake, a toga se, kako kaže, mnogi boje.

'Evo, popravlja se izvoz i imamo oporavak drvno-prerađivačke industrije, ali i mnogi drugi pokazuju da ćemo taj program provesti. Dakle, to izaziva strah i ide se na zaustavljanje program gospodarskog oporavka. To bi značilo i zaustavljanje europskog puta RH jer bi to značilo zaustavljanje pregovora, te se sigurno ne bi proveo naš realan plan da do 2012. završimo pregovore i potpišemo pristupni ugovor', napomenula je Jadranka Kosor.

Rekla je da bi to značilo i zaustavljanje borbe protiv korupcije te je novinare zamolila da pogledaju tko je glasao protiv glavnog državnog odvjetnika kojeg je predložila njena Vlada te tko svakodnevno kritzira ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i nju samu.

'Straha nema. Sada su popularne narodne poslovice pa evo da i ja kažem jednu: snijeg nije pao da pokrije selo, nego da razotkrije tragove', odgovorila je premijerka na Sanaderovu 'tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada'.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene