Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bernardićevo 'ne' u Skupštini

'Za mene je Sanaderov način upravljanja i dalje neprihvatljiv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je izglasan, zagrebački proračun i dalje je glavna tema među gradskim organizacijama stranaka.

'Godinama smo svi taoci frakcijskih borbi unutar SDP-a, koji na probleme reagira 'guranjem glave u pijesak', a jučer prigodom donošenja proračuna ponovno smo svjedočili 'cirkuskoj dosljednosti' SDP-a', rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Jasen Mesić.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Slika nije dostupna Sada iznosi 7,3 milijardi kuna Proračun Zagreba teži za 300 milijuna kuna

>> Izglasan proračun: 'Veseli me što nazirem zrnce suradnje'

Podsjetimo, SDP je na sjednici skupštine u ponedjeljak dao podršku prijedlogu proračuna, no šef zagrebačkog SDP-a, Davor Bernardić, to nije htio učiniti. Na Skupštini je rekao da ne želi biti odgovoran za gubitke i loše poslovanje. Mišljenje nije promijenio ni nakon prospavane noći.

Bernardić: Neprihvatljiv je Sanaderov način upravljanja

'Mislim da je Sanaderov način upravljanja i skretanja pozornosti s bitnog nešto što je za mene i dalje neprihvatljivo i zato sam glasovao protiv proračuna', rekao je Bernardić te je dodao kako je za svoj stav dobio podršku većine članova stranke i bliskih suradnika.

Jasen Mesić smatra nedosljednim što na gradskoj razini SDP 'gura probleme pod tepih', a na državnoj razini Zoran Milanović poziva na izbore želeći izazvati kaos i blokirati proces pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. 'Predsjednik SDP-a govori jedno, a predsjednik zagrebačkoga SDP-a drugo pa bi jedan od njih trebao podnijeti ostavku', rekao je Mesić.

Bernardić: Svi mislimo da je proračun loš

'Nemamo razilaženja u mišljenjima, svi mislimo da je proračun loš. Takvo, Sanaderovo, skretanje s bitnog, poskupljenje vrtića i drugih stvari, koncept bez razvoja, svi SDP-ovci misle da je to loše. Jedino imamo drugačije mišljenje o tome na koji način je trebalo postupiti', rekao je Bernardić.

'Svi mi imamo isti cilj, sređivanje stanja u Zagrebu i u zemlji. Svatko je ostao dosljedan svom stavu, ja sam zadržao svoj stav i ne mijenjam ga tako brzo. SDP je velika stranka, imamo puno različitih mišljenja i to je snaga SDP-a', dodao je Bernardić.

Da u SDP-u postoje različita mišljenja još je jučer komentirao zagrebački gradonačelnik. 'SDP je stabilna, odgovorna i demokratska stranka. To je sudbina velikih stranaka, da ima različitih mišljenja', rekao je Milan Bandić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene