Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovarci sutra prosvjeduju pred sudom u Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred zgradom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu, sutra će biti organiziran miran prosvjed protiv presude tzv. vukovarskoj trojci, pod nazivom "Žrtve traže pravdu".

Predsjednik Hrvatskoga žrtvoslovnog društva, Zvonimir Šeparović, najavio je danas da će Koordinacija hrvatskih udruga nastalih u Domovinskom ratu grada Vukovara i HŽD sutra pred zgradom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu protiv presude tzv. vukovarskoj trojci točno u podne organizirati miran prosvjed pod nazivom "Žrtve traže pravdu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vukovarski branitelji 'Država stopira procesuiranje zločina u srbijanskim logorima' Slika nije dostupna Opasan seks Vježbali Kama Sutru i umalo ostali invalidi

Šeparović je na današnjoj konferenciji za novinare najavio da će stotinjak majki i rodbine hrvatskih branitelja i civila ubijenih na Ovčari 1991. sutra točno u podne mirno prosvjedovati, a očekuje se da će se skupu priključiti i Hrvati koji žive i rade u Nizozemskoj i susjednim zemljama.

Isti dan, nastavio je, u 15 sati izaslanstvo, u kojem će osim
Šeparovića biti i gvardijan vukovarski fra Zlatko Špehar te u ime Koordinacije udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara Slavko Jurić, uručit će glavnom tajniku Međunarodnog kaznenog suda u Haagu Hansu Holthuisu apel Hrvatskoga žrtvoslovnog društva Haaškom sudu.

U ime organizatora Šeparović je naglasio da nije riječ o pritisku na taj sud, već o kritici njegova rada te da će u okviru prosvjeda rodbina ubijenih na Ovčari "razviti tužni lanac fotografija ubijenih i nestalih na Ovčari koji je već viđen tijekom prosvjeda u Vukovaru".

Šeparović je dodao da će nastaviti takve oblike prosvjeda i dodao da se planira posjet i New Yorku u tijeku zasjedanja Skupštine UN-a.

Povod prosvjedu je presuda tzv. vukovarskoj trojci, a razlog kritika rada Haaškog suda koji nije opravdao očekivanja žrtve i ispunio svoju svrhu, zaključio je Šeparović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene