Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno se bliži kraj obnove

Vukovarci bi zimu trebali dočekati u obnovljenoj školi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska Tehnička škola 'Nikola Tesla' trebala bi konačno biti obnovljena, a učenici bi zimu trebali dočekati u novom - starom prostoru.

Vukovarska Tehnička škola 'Nikola Tesla' trebala bi konačno biti obnovljena, a učenici bi zimu trebali dočekati u novom - starom prostoru. 2008. godine ova je škola bila škola strave u Vukovaru. Štakori, vlaga, u raspadu je sve, od poda do stropa.

Pročitajte i ovo Predškola - 2 Javna rasprava Pobuna protiv prijedloga devetogodišnje škole: "Ovo naprosto nije izvedivo" Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 4 18 milijuna eura Tomašević otvorio obnovljenu školu: Pohvalio se da je Zagreb sve financirao

2009. se ništa nije promijenilo. Još su uvijek čekali obnovu. Obnova je napokon počela 2010. godine. Učenici su preseljeni u još gori prostor, bez grijanja. U 2011. godini obnova kasni. Druga je to zima u kaputima na nastavi. 2012. nova je školska godina i stara nada. 'Nadamo se i novoj dvorani i novoj školi', kazala je Jasna Bekić, nastavnica.

>> Škola tek izgrađena, a krov joj procurio i prije početka nastave!

I nastavnici i učenici i njihovi roditelji s nestrpljenjem čekaju povratak u obnovljenu školu. 'Nadam se da će to biti prije snijega, prije zime, pa da će se djeca ipak smjestiti u pravo vrijeme. Ja se nadam da će i ministarstvo poduzeti nešto, jer ovo je zaista neprihvatljivo', kazala je Silvija Lukić, jedna od majki učenika.

Radovi su u punom jeku. Razloga za optimizam ima. I učenici i nastavnici nadaju se da će drugo polugodište započeti u novom obnovljenom prostoru. Stari je izvođač radova zbog probijanja rokova izgubio posao. Na gradilište je stigao novi. Njegovi su majstori puno brži.

'Ono što je bilo predviđeno da se završi 15.10. ja se nadam da hoće. Zaista se puno kvalitetnije radi nego što se radilo prošle godine', kazao je Đorđe Lukić, ravnatelj škole. Novi prostor priželjkuju i novi učenici vukovarske tehničke škole. Nenad ima velika očekivanja. 'Da me izvede na pravi put', kaže.

Zavrijedili su mladi Vukovarci školu primjerenu 21. stoljeću. I to prije zime.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene