Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Vraća se zima - Doznajte kakvo nas vrijeme čeka narednih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu će diljem Hrvatske biti promjenjivo oblačno, s povremenom kišom. No, već idući tjedan vraća nam se - zima.

Od četvrtka je u cijeloj zemlji toplo uz jako jugo i jugozapadnjak. Uz to u paketu smo dobili i dosta oblaka, povremeno i kišu, ali i odmorili malo od dugog niza hladnih dana.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Za vikend se vrijeme neće posebno mijenjati - povremeno će padati kiša, na Jadranu može biti i jakih grmljavinskih pljuskova. A onda u ponedjeljak - povratak zime, bure i snijega.

U subotu ujutro prevladavat će oblačno vrijeme s povremenom kišom - uglavnom u Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu gdje će kiša biti najjača i najobilnija. U kopnenim krajevima očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme s pokojom kapi kiše u zapadnijim dijelovima zemlje. Na moru će i dalje puhati jugo, a umjeren jugozapadnjak u unutrašnjosti.

U popodnevnim satima slično kao i danas - promjenjivo oblačno, s povremenim sunčanim razdobljima. Krajem dana može pasti i malo kiše, uglavnom u zapadnijim dijelovima. I dalje toplo - između 11 i 15 stupnjeva. U Slavoniji i Baranji će biti sunčanije i također dosta toplo - temperature će posvuda ostati više od 10 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu kiša će povremeno biti jaka i obilna, a mogući su i grmljavinski pljuskovi. Temperatura - od 9 do 14 stupnjeva. U Dalmaciji promjenjivo oblačno i povremeno kišovito na južnom Jadranu. Mogući su i grmljavinski pljuskovi, a puhat će umjereno do jako jugo.

No, od ponedjeljka, u istočnoj Hrvatskoj od utorka, na velika vrata se vraća zima skupa sa susnježicom i snijegom te zahladnjenjem. Vratit će se i jak sjeverni vjetar.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene