Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo nas vrijeme očekuje

Tijekom vikenda očekujte grmljavinske pljuskove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperature su skoro posvuda oko 30 stupnjeva, a najtopliji je jučer bio Šibenik s 33.

Što se tiče Jadrana, ostat će i sljedećih dana uglavnom sunčano i vruće, u subotu još s umjerenom do jakom burom, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. Ipak, u kopnenim krajevima bit će više oblaka i sutra, ali i za vikend, uz njih i grmljavinskih pljuskova. Uz takvo vrijeme i slab sjeverni vjetar bit će malo manje toplo - oko 25, 26 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U subotu nam pritječe hladniji i vlažniji zrak. Nestabilno i to već prijepodne u unutrašnjosti može prolazno biti slabe kiše. Ujutro još uvijek toplo - od 16 do 19, u gorju malo svježije, a na Jadranu će ljetno, sunčano vrijeme kvariti jedino umjerena i jaka bura.

>> Vremenska prognoza

Od sredine dana pa i većinu poslijepodneva uglavnom nestabilno s lokalnim grmljavinskim pljuskovima. Bit će i sunčanih razdoblja između njih, ali temperature će se spustiti za 4, 5 stupnjeva.

I u gorju promjenjivo s lokalnim, povremenim pljuskovima. Na Jadranu je jači razvoj oblaka moguć samo u unutrašnjosti Istre, a u ostalim krajevima i dalje sunčano i vruće. Najviše temperature opet do 32. I u južnom dijelu slično - nastavit će se vruće i sunčano, a poslijepodne će oslabjeti i bura i okrenuti na sjeverozapadnjak. Povremenih pljuskova može biti u zaleđu.

Iako je bilo bure, temperature mora nisu se mijenjale, a na sjevernom dijelu su malo i porasle do 25 stupnjeva. UV indeks će u unutrašnjosti zbog više oblaka biti umjeren, a u ostalim krajevima visok. I sljedećih dana bit će nestabilno i dosta promjenjivo vrijeme. Na prvi pogled izgleda i lošije nego nas čeka, bit će i sunčanih razdoblja - pogotovo od ponedjeljka, ali i povremenih pljuskova. Osim toga bit će i umjerenog sjevernog vjetra pa će i zbog toga biti malo svježije.

Na moru uglavnom bez kiše, nastavit će se sunčano i vruće vrijeme, a kasnije poslijepodne i navečer i ovdje može biti lokalnih pljuskova. Bit će i dalje dosta vjetrovito, uglavnom uz buru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene