Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredna sjednica

Sabor se zbog arbitraže sastaje u srijedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je podnijela zahtjev, a predsjednik Sabora Josip Leko sazvao je izvanrednu sjednicu Sabora za srijedu.

Predsjednik Sabora Josip Leko, na poziv Vlade sazvao je izvanrednu sjednicu Sabora za srijedu u 9.30 sati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Izjava premijera Plenkovića nakon sjednice Vlade Na zatvorenom dijelu sjednice Imenovani novi predstavnici brojnih institucija: Na popisu se nalaze Jadrolinija, Novinarsko društvo, HGSS i brojni drugi

Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu s koje je predsjedniku Hrvatskoga sabora podnijela zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskoga sabora.

Zahtjev se podnosi zbog potrebe da se na izvanrednom zasjedanju provede rasprava i razmotre novonastale okolnosti vezane uz provedbu Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, izvijestili su iz Vlade.

Pusić: Razmatramo sve mogućnosti i ishode, a pa i izlazak iz arbitraže

Podsjetimo, prije dva dana objavljeni su detalji telefonskog razgovora između slovenskog člana arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik iz slovenskog Ministarstva vanjskih poslova, u kojima se vidi kako joj je Sekolec prenosio detalje iz povjerljive diskusije predsjednika suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara, a mnogi stručnjaci kažu da je ovim postupkom arbitraža kompromitirana.

Ministrica vanjski poslova, Vesna Pusić rekla je da se trenutačno razmatraju sve mogućnosti koje Hrvatska može poduzeti, a među njima je i izlazak iz arbitraže.

Premijer s predstavicima parlamentarnih stranaka

Premijer Zoran Milanović, kako neslužbeno doznajemo, u ponedjeljak će se povodom ove teme prije izvanredne sjednice Sabora sastati s predsjednicima klubova svih parlamentarnih stranaka, što je od njega jučer tražio HDZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene