Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brojne zamjerke

Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

Aktualno Galerija Davor Nađi, Fokus Davor Nađi, Fokus Foto: DNEVNIK.hr Sandra Benčić, saborska zastupnica Sandra Benčić, saborska zastupnica Foto: DNEVNIK.hr superizborni proračun za superizbornu godinu - 1 superizborni proračun za superizbornu godinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr superizborni proračun za superizbornu godinu - 2 superizborni proračun za superizbornu godinu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 superizborni proračun za superizbornu godinu - 3 Galerija 1/6 >>
Zastupnici će u utorak raspravljati o prijedlogu državnog proračuna, no i prije same rasprave na njega oporba ima mnogo zamjerki.

Zastupnici kažu da je riječ o superizbornom proračunu za superizbornu godinu. U njemu, napominju kronično nedostaju ključne reforme, a rastu značajno rashodi za zaposlene i za transfere građanima.

Iz toga je, kažu, vidljivo da proračunskim novcem vladajući pokušavaju neutralizirati pad popularnosti kod građana.

Pročitajte i ovo Podmornica Kraljevske mornarice Zakazale kontrole Sekunde do nuklearne katastrofe! Naoružana podmornica sa 140 članova posade pojurila prema dnu oceana

"Nema apsolutno nikakvog pomaka u smislu investicija, smjera investicija ili bilo kakve naznake promjene ekonomslog modela iz ovog krajnje ovisnog o turizmu i onda proračunski ovisnog o PDV-u", komentirala je Sandra Benčić.

"HDZ je očito u problemu. Jedino zapravo još rješenje koje im je preostalo za te probleme je što bi se u narodu reklo odrješiti kesu da besramno kupe glasove na izborima", dodao je Davor Nađi.

Pročitajte i ovo Pao laki zrakoplov u Vrsaru - 3 čudo kod Vrsara FOTO Avion pao u dvorište u Istri, jedna osoba je ozlijeđena: Prizori s mjesta nesreće su užasni

"Proračun je to koji planira rekordan manjak od četiri milijarde eura što je zapravo nevjerojatno kad uzmemo da taj proračun generira dnevni gubitak 11 milijuna eura", naglasio je Marin Lerotić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene