Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristižu i dalje

Više od 430 tisuća ljudi prešlo do sada istočnu hrvatsku granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 430.000 ljudi, koji balkanskom rutom idu prema zemljama zapadne Europe, ušlo je do sada u Hrvatsku, a Ministarstvo unutarnjih poslova i dalje očekuje pritisak izbjegličkog vala koji stiže preko Srbije.

Od ponoći do 9 sati u nedjelju u Republiku Hrvatsku ušlo je 3137 migranata, a od početka migracijske krize u Republiku Hrvatsku ušlo je 430.433 migranta, navodi se u izvješću objavljenom u 9:50 sati na mrežnoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Europska komisija Hrvatskoj odobrila 16,4 millijuna eura iz kriznih fondova Slika nije dostupna Na granicu s Hrvatskom U Sloveniju stiglo 125 km žičane ograde - bit će postavljena u nekoliko dana?

MOŽEMO SE NJIMA PONOSITI Oni su heroji izbjegličkih kampova

I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije, kaže se u priopćenju MUP-a.

U Dobovu jutros stiglo 2100 izbjeglica, do sada kroz Sloveniiju prošlo 250.000

Dva vlaka dovezla su u nedjelju ujutro u Dobovu oko 2100 migranata i izbjeglica, a dio ih je odmah vlakom upućen prema Austrijii, objavila je slovenska policija o priljevu izbjeglica i migranata kojih je do danas u Sloveniju ušlo 250.000.

Prijem izbjeglica u Austriju nastavlja se kao i proteklih dana i preko graničnog prijelaza Šentilj, a od subote traje i njihovo prebacivanje autobusima kroz tunel Karavanke.

Od sredine prošlog mjeseca do danas u Sloveniju je ušlo preko 250.000 migranata i izbjeglica čiji dnevni priljev iznosi oko 6000.

Slovenija inzistira i dalje da se dnevni priljev smanji boljom koordinacijom među državama na balkanskoj ruti. O tome bi uskoro trebalo biti govora i na susretu ravnatelja policija tih država koji je najavila slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene