Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško ozlijeđeni planirao skoro vjenčanje

Ubijeni policajac spasio majku s djetetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je policija jučer u 18, 06 sati zaprimila dojavu građana o pljački Raiffeisen banke, na mjesto događaja je poslala dvije ophodnje sa šest policajaca, među kojima je bio i pripravnik Ivan Grbavac. baš u tom trenutku u poslovnicu je namjeravala Melita K. s dvogodišnjim kćeri.

'Bježi. Bježi odavde', poviknuo je policajac ženi i odgurnuo ju od vrata, piše Jutarnji list. Žena je s djetetom pala na tlo, a sve što se događa iz dvorišta obiteljske kuće je promatrao Melitin suprug Davor te potrčao prema banci, zgrabio ženu i dijete i sklonio ih u kuću.

>>Ekskluzivna snimka: Jedan policajac ubijen prilikom pljačke banke, četvorica ranjena

Davor je u šoku ispričao kako su bježeći prema kući čuli pucnjavu, a kasnije du doznali da je nastradao policajac koji Meliti i djetetu nije dao da uđu u banku i tako im spasio živiot. 'Ne znam što bi bilo da se taj policajac nije na vrijeme pojavio ispred poslovnice. Možda danas ne bih više imao ženu i dijete', ispričao je Davor i dodao da kada je dotrčao do kuće, okrenuo se i vidio naoružanog pljaškaša kako trči prema naselju Luka.

A u obitelji Grbavac tuga i očaj. 24-godišnji Ivan tek je završio policijsku akademiju. Nije imao ni tjedan dana radnog iskustva. Mlad i neiskusan sinoć je bačen u rafalnu paljbu. Ubijen je na licu mjesta. Obitelj je ogorčena. 'Razočarani smo u državu, u policiju, u sve...Spremili su djecu bez pancirke, bez ičega, oni se okolo šminkaju, a djeca nemaju ni pancirke, tako nije bilo ni u ratu', izjavio je ivanov stric Stipe Grbavac.

>> Teško ranjeni policajac i dalje životno ugrožen

Drugi teško ranjeni policajac Jadranko Certin (33) nalazi se u kritičnom stanju. Ima 7 prostrijelnih rana i liječnici se još uvijek bore za njegov život. Jadranko je planirao vjenčanje sa svojim zaručnicom, no tragični incident poigrao se s ovom ljudskom sudbinom. Sprovod ubijenog Ivana Grbavca bit će u petak na Mirogoju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene