Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Titov rođendan u Kumrovcu slavilo 10.000 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kumrovcu se danas okupilo oko 10.000 ljudi iz Hrvatske te iz BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore kako bi odali počast nekadašnjemu jugoslavenskom predsjedniku Josipu Brozu Titu u povodu 25. svibnja, koji se nekada u Jugoslaviji slavio kao Dan mladosti.

Okupljeni su u Brozovu rodnome mjestu pjevali partizanske pjesme, među kojima "Druže Tito mi ti se kunemo", "S Ovčara i Kablara", "Računajte na nas" i druge.

Pročitajte i ovo Politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Svi uvjeravaju da investicija ide, no... Gdje je zapelo s kupovinom bivše političke škole u Kumrovcu? "Imaju Kinezi kapital, ali ne žele samo tako novac podijeliti po Hrvatskoj" Bivša politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dva milijuna više od traženog Kineska poduzetnica Yu jedina želi od države kupiti bivšu političku školu u Kumrovcu, nudi 14 milijuna kuna

Predsjednik Saveza društava "Josip Broz Tito", Tomislav Badovinac, govorio je o Titovu 'ne' Staljinu prije točno 60 godina, ali se okomio i na hrvatske medije i neke znanstvenike.

Badovinac je ustvrdio kako "glasnogovornici antikomunističkih i profašističkih nazora imaju otvorena vrata u javnim glasilima i elektronskim medijima".

Dodao je da je "jedan visoko pozicionirani znanstvenik" nedavno rekao da samo antikomunisti mogu biti antifašisti. "Znači - borci NOB-a, komunisti, pa i sam Josip Broz Tito po njemu nisu antifašisti pa postavljam pitanje protiv koga su se onda oni borili", zapitao je Tomislav Badovinac.

Na skupu Titovih poklonika u Kumrovcu govorila je i predsjednica Saveza antifašističkih boraca (SAB) Vesna Čulinović-Konstantinović, koja je tom prigodom podsjetila na 65. obljetnicu AVNOJ-a. Zagorski dožupan Zorko Vidiček je rekao da su Titove zasluge nadišle njegove negativnosti te da je on svojim antifašizmom stvorio temelje hrvatske države.

Titovi poklonici nastavili su druženje uz vojnički grah.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene