Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludo i nezaboravno u parlamentu

VIDEO: Biseri iz saborskih klupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niski udarci dolazili su jučer iz svih saborskih klupa. Nisu se birala sredstva.

'Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni zašto', rekla je premijerka Jadranka Kosor, a nezavisni zastupnik Dragutin Lesar joj je odgovorio 'Gospođo Kosor, ne morate sve dati za Hrvatsku, dovoljna je ostavka'.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Sanader laže kad kaže da je otišao zbog Slovenije, ali tu laž nije izmislio Sanader, tu laž sam izmislio ja Andrija Hebrang', replicirao je na govor HDZ-ovog Andriju Hebranga, SDP-ov Nenad Stazić. 'On laže da ja lažem da je Sanader lagao', odgovorio je Hebrang.

>> 'Sud partije proglasio premijerku krivom po tri točke optužnice'

>> Kunst Milanovića nazvao budalom, šef oporbe tražio zaštitu

>> VIDEO: Kosor ne želi da je zovu 'šefica stranke'

>> VIDEO - Milanović: Ova Vlada sramoti Hrvatsku

>> VIDEO: 'Stazić laže da ja lažem da je Sanader lagao'

'Obama ne misli tako'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je što oporba misli o Vladi. 'Mi mislimo da ova vlada sramoti Hrvatsku i mora otići', istaknuo je. 'Ma što god netko mislio o tome tako nije mislio predsjednik Obama kad me pozvao na susret', uzvratila je premijerka Kosor.

'Teško da mogu zamisliti da bi glasovao protiv parlamentarne većine, koju sam zajedno sa kolegama stvarao', istaknuo je bivši premijer Ivo Sanader, trenutno nezavisni saborski zastupnik, time dajući do znanja kako neće glasati protiv povjerenja Vladi Jadranke Kosor. 'Pitanje agonije HDZ-a je pitanje agonije i talačke krize cijele države, vas više boli i strah Vas je što će reći Sanader, nego upozorenja koja govori guverner Rohatinski', zaključila je SDP-ova Ingrid Antičević Marinović.

Hoću-neću

'Da ste ozbiljni, gospođa Kosor bi danas sjedila preko u Banskim dvorima, rješavala probleme hrvatskih građana, a ne slušala vaše gluposti', rekao je Josip Salapić, saborski zastupnik HDZ-a. 'Gospođo Kosor, gdje vam je bila hrabrost od 2004. do 2009. kada ste govorili kud Ivo, tud i ja, izgleda da vam se hrabrost probudila tek 2009. kad je Ivo otišao', upitao je premijerku Gordan Maras iz SDP-a.

Gospođo Kosor, ne morate sve dati za Hrvatsku, dovoljna je ostavka Dragutin Lesar 'Politika nije hoću, neću, ja znam da ćete vi odgovoriti latinskom izrekom, ali ja imam našu, na selu se kaže, ili ori, ili se ostavi pluga', poručio je oporbi Stjepan Milković, saborski zastupnik HDZ-a. Vladimir Šeks govorio je više nego inače. Poslovničkim mudrolijama nije bilo kraja. Luka Bebić koji je navodno na crnoj listi premijerke pokušavao je održati red i nikome se ne zamjeriti.

Šeks preuzeo palicu

'Mislim da kad vas molim toliko puta da bi radi pristojnosti s obzirom na moje godine da bi me trebali poslušati', apelirao je na zastupnike izmoreni predsjednik Sabora Luka Bebić. Fotelju je prepustio Šeksu, dobrovoljno, ili po naredbi, ne otkriva. Šeks je odašiljao strelice i s predsjedavajućeg stolca.

'Vas gospodine Šeks pozdravljaju i vaš doktorat, i znate što je šikanozno ponašanje. To je kad koristite vlastito pravo samo da biste drugom nanijeli štetu', poručio je Šeksu Milanović. 'Ja vam na žalost ne mogu komplimentirati, jer vam ne mogu dodijeliti doktorat iz nijednog područja', odgovorio mu je Šeks. Milanovićevi rijetki dolasci u sabor bili su argument HDZ-a.

Glavobolja

'Inače ga nema u ovoj sabornici, kao što znate sam je rekao da ga od sjedenja bole prepone, a mislim kad bi bio u Vladi u kojoj jako želi biti, boljela bi ga i glava', objasnila je Milanovićev česti saborski izostanak Karmela Caparin, saborska zastupnica HDZ-a. 'A kad dođe u Sabor onda mu treba navigacijski sustav da ga dovede do njegovog mjesta gdje sjedi', dodao je Boris Kunst iz HDZ-a, isti onaj kojem su 25 posto plus jedna dionica zapravo 26 posto dionica.

Svi su se trudili biti duhoviti. 'Vi kao da niste na čelu Vlade, nego neke sekte koja vjeruje u nešto u što nitko ne vjeruje, niti vidi', poručio je premijerki Marin Jurjević iz SDP-a. Mnogo je sličnih 'ludih izjava' bilo u Saboru, previše za pobrojati. Ipak, malo se raspravljalo o povjerenju Vladi, a više o starim 'dobrim' vremenima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene