Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeksov politički igrokaz

'Sud partije proglasio premijerku krivom po tri točke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks pročitao je svojevrsni politički igrokaz aludirajući na temu današnje saborske sjednice.

'Obraćam vam se kao poroti pred kojom se odvija političko suđenje, obraćam se, ne kao branitelj premijerke Jadranke Kosor, jer njoj ne treba obrana. Obraćam se u svojstvu kao jedan svjedok istine', započeo je Vladimir Šeks čitajući tekst 'igrokaza' s više listova papira.

Pročitajte i ovo Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Istok-2018 Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Pohvalio susret s Trumpom Vladimir Putin osudio američke sankcije: "Nadam se da će shvatiti da takva politika nema budućnosti"

'Premijerka Jadranka Kosor je proglašena krivom po tri točke optužnice SDP-a. To je u pisanoj formi složio Klub zastupnika SDP-a i njihov predsjednik Zoran Milanović, koji je to izložio u više navrata. Izrečena je i optužnica i presuda', nastavio je Šeks.

'Obrazloženje smo čuli svi. Tužitelji i suci predvođeni SDP-om i Milanovićem optužili su je za zločin kontrarevolucionarnog napada na vlast radnih ljudi i građana. U presudi stoji 'osuđujemo vas na gubitak povjerenja'', rekao je Šeks i dodao da tužitelji i suci nisu proveli dokazni postupak. 'Sud partije smatra suvišnim dokazni postupak i odbacuje dokaze koji snažno opovrgavaju optužbe.'

'Tvrdim da premijerka Kosor nije kriva ni odgovorna ni po jednoj točci optužnice jer je pred svojevrsnim sudom već sad utvrđeno i dokazano da je vodila odgovornu politku. Kosor nije kriva ni odgovorna jer je utvrđeno da je smanjivala potrošnju, poduzimala niz antirecesiskih mjera...', rekao je Šeks.

>> 'Došlo je vrijeme da se ispuni proročanstvo 'Kud' Ivo tud' i ja''

>> VIDEO: Kosor ne želi da je zovu 'šefica stranke'

'Puka je kleveta i politikanstvo da se HDZ nalazi u stanju unutarstranačkih sukoba. Dokazano je da se radi o paranoji. Lažljiva je tvrdnja da je blokirana mogućnost normalnog djelovanja Vlade.'

'Kosor je osuđena na političku smrt i smaknuće, a egzekucija bi se trebala obaviti danas ili sutra na ovoj sjednici. Ali, bit će jedna druga egzekucija, jednog neuspjelog i neodgovornog pokušaja obaranja Vlade i premijerke Jadranke Kosor', rekao je potpredsjednik Sabora.

'Sve će završiti na jednom bijednom politikanskom pokušaju', zaključio je Šeks, nakon čega je uslijedi niz reakcija.

'Ovaj igrokaz je nešto najtužnije što se dogodilo u Saboru'

'Ne bi se javio na povredu zaposlenika da se ne radi o Vladimiru Šeksu. Ovo kako je on zamijenio Sabor sa sudnicom, identifikacija koju je izvršio, toga se od vas ne bi nadao. Vi ste netko tko je dugo u Saboru i sada ste učinili nešto na što nećete biti ponosni', rekao je zastupnik Antun Vujić. Potpredsjednik Sabora Josip Friščić rekao je kako 'Šeks nije odstupio od teme već da je temu doživio na svoj način na što ima pravo'.

Ovaj igrokaz je nešto najtužnije što se u Saboru dogodilo, rekao je Željko Jovanović

'Ovaj igrokaz je nešto najtužnije što se u Saboru dogodilo. Igrokazom i pljeskom ste potvrdili koliko je naš zahtjev potreban jer vi više niste u stanju upravljati svojom strankom, a kamoli svojom državom', rekao je SDP-ov Željko Jovanović.

'Šeks je nekoliko puta spominjao, optužicu i presudu, sud partije, kojeg je kasnije precizirao socijal demokratske partije. Ja, ali mislim da i velika većina, nije shvatila o čemu vi to govorite', rekla je Željka Antunović. 'Vi vjerojatno jako dobro znate o čemu ste govorili, a vjerojatno i vaša predsjednica razumije, jer ste bili članovi te partije koja je na taj način optuživala i sudila', dodala je.

'Moram reći da mi je neugodno ispravljati krivi navod, nisam mogao vjerovati to što smo čuli, ali sam ja to stavio u kontekst jednog performansa potpredsjednika vlade', rekao je zastupnik Dino Kozlevac. 'Nadam se da u tom kontekstu potpredsjednik Vlade ne bi i djelovao u maniri velikih državnih povjesnih tužioca u proteklim sistemima', dodao je Kozlevac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene