Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o povjerenju Vladi

VIDEO: Milanović: Ova Vlada sramoti Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović poručio je u Saboru da je krajnje vrijeme za izbore te da ova Vlada sramoti Hrvatsku

Čelnik SDP-a predstavio je prijedlog svoje stranke za izglasavanje nepovjerenja premijerki Jadranki Kosor. 'Mi mislimo da Vlada sramoti Hrvatsku i da treba otići', poručio je Milanović.

Pročitajte i ovo Rasprava u Saboru RASPRAVA O BEROŠU Zaiskrilo u Saboru, Plenković Bulju: "Išli ste glumatati na skupove o slobodi". Dobio odgovor - "Ukrali ste referendum i opet ćete uvesti stožeraške mjere" Slika nije dostupna Nakon sjednice Milanović odgovorio na pitanje što će Sabor raditi do 15. srpnja

Milanović je govorio u ime 58 zastupnika koji su potpisima dali potporu SDP-ovoj inicijativi. Naglasio je da zastupnici nju smatraju odgovornom za sve lošiju gospodarsku situaciju, neprovođenje reformi, te gubitak vjerodostojnosti pred građanima zbog brojnih afera i unutarnjih sukoba u HDZ-u, što je istaknuo kao glavni motiv SDP-ove inicijative.

'Vlada je izgubila svaku vjerodostojnost, protiv najviših vladinih i HDZ-ovih dužnosnika podižu se optužnice radi sumnji u kaznena djela teškog kriminala, pljačke, izvlačenja novca iz državnih poduzeća, što u svakoj zemlji s demokratskim poretkom izaziva nespokoj i političku reakciju. Ovo je politička reakcija', pojasnio je.

>> 'Prosječni birač danas misli 'Bože moj zašto si me ostavio?''

>> 'Stazić laže da ja lažem da je Sanader lagao'

Ponovio je da je Hrvatska u ovom trenutku talac unutarstranačkih sukoba u HDZ-u, da je zbog tih 'dinastičkih borbi u stranci vlada izgubila svaku političku i moralnu odgovornost'. 'Hrvatska pod HDZ-om pati i narušava joj se međunarodni ugled, bez obzira na to što imate drugačije tumačenje', rekao je Milanović. On na nedavni posjet premijerke Kosor Bruxellessu ne gleda kao na uspješan državnički, već kao marketinški posjet.

'Hrvatska ima slab međunarodni ugled, ovo što se događa u Hrvatskoj je sramota, ovo što se događa s dužnosnicima HDZ-a je sramota, ali i realnost', dodao je Milanović.

Odgovorio je i na izjave iz vlade i premijerke Kosor oko poziva na sutrašnji sastanak u Banskim dvorima oko aktivnosti vezanih uz završetak pregovora s EU, ponovivši da u tom pozivu, koji je u ime oporbe odbio, nije jasno tko se poziva i na koju temu, te da je riječ o marketinškom triku.

'Ova vlada nije u stanju više voditi Hrvatsku, nema nikakav reformski potencijal, ulazak u EU odgađa se unedogled, zato je vlada neuspješna, ali prije svega je odgovorna što daje loš primjer i što svojim unutarstranačkim sukobima paralizira Hrvatsku'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene