Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o povjerenju Vladi

VIDEO: Kosor ne želi da je zovu 'šefica stranke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor istaknula je na saborskoj sjednici što, prema njoj, nije tema aktualne rasprave.

Kosor je od saborske oporbe zatražila da u raspravi o povjerenju premijerki i vladi ne govori o odnosima u HDZ-u i drugim političkim strankama, ustvrdivši da oporbenjaci na taj način pokušavaju manipulirati saborskom sjednicom.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

'Ne bi bilo dobro da bilo tko u ovoj sabornici manipulira načinom na koji se vodi sjednica', kazala je Kosor, zamolivši zastupnike da se koncentriraju na temu koja je na raspravi, a to je SDP-ov zahtjev za izglasavanje povjerenja.

'Tema nije suđenje vladi, ovo nije sudnica, ovo je sabornica, i svakako tema nije HDZ, najveća, najjača pobjednička i povijesna stranka. Nisu i ne mogu biti tema u Saboru odnosi u toj stranci, u bilo kojoj stranci. Tema je vrlo jasna pa predlažem i apeliram u ime vlade da se toga držimo, a da o odnosima u strankama ne govorimo', rekla je premijerka, dodavši da se o unutarstranačkim odnosima raspravlja na stranačkim tijelima.

'Stranku i Vladu ne vodim kao šefica već kao predsjednica'

Odbila je naziv 'šefica stranke', kojim je nazivaju SDP-ovi zastupnici, ističući da stranku i vladu ne vodi kao šefica, nego kao predsjednica te da svatko u HDZ-u i u vladi ima pravo na svoje prijedloge i mišljenje.

Još jednom je protumačila da je namjera SDP-ove inicijative isprovocirati odlazak vlade i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, kako bi se zaustavila borba protiv korupcije.

Kazala je i da i SDP ima afere, ali da bi ih 'bilo pogrešno nabrajati' u saborskoj raspravi. 'Ne želim to raditi, nego reći da se skupimo zajedno u borbi protiv tog zla, bez obzira na ime i prezime i na političku pripadnost. Recimo dosta, 'ne' onima koji kradu', poručila je premijerka.

>> 'Gospođo Kosor ne morate dati sve za Hrvatsku, dovoljna je ostavka'

>> 'Teško da bih glasovao protiv većine koju sam stvarao'

Ponovila je i da je SDP-ova inicijativa udar na HDZ-ove koalicijske partnere. 'Naši partneri su svjesni i odgovorni ljudi, kojima su interesi Hrvatske na srcu, u duši', poručila je.

Njezino tumačenje da Sabor nema što raspravljati o odnosima u strankama odbacio je Zoran Milanović (SDP), podsjetivši da se u SDP-ovu prijedlogu u nekoliko navrata spominje HDZ te da su pitanja o HDZ-u 'isprovocirana istragama i optužnicama protiv njegovih članova'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene