Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeni vježbenik ostat će u policiji

VIDEO: 'Pogledao nas je i počeo pucati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
20-godišnji policijski vježbenik koji se prošlog utorka našao na najtežem zadatku, sprečavanju pomahnitalog razbojnika i ubojice, pušten je na kućnu njegu. Potresen svime što se dogodilo iz glave mu ne izlazi kako je za dlaku izbjegao smrt.

Suznih očiju 20-godišnji Kristijan Novoselec prisjeća se sesvetskog masakra i poginulog kolege. Pomahnitalom ubojici bio je na meti, no uspio se sagnuti, pa ga je zrno kalašnjikova na sreću samo okrznulo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanje stabilno Policajac Certin se oporavlja, ostali odlaze kući Slika nije dostupna Optuženi pljačkaši Getroa

'Pokušavam ne misliti na to, ali uvijek se vraća. Onako uvijek misliš kako je moglo biti. Bio je to strašan događaj', gotovo sa suzama u očima priča Kristijan, kojeg je pomahnitali pljačkaš upucao u glavu. 

Kao policijski vježbenik te je večeri s mentorom trebao krenuti na drugi očevid. No, dobili su dojavu da je u banci aktiviran tihi alarm. Ubrzo su čuli i da je bilo pucnjave te da je ubojica u bijegu. Uz pomoć susjeda, našli su ga nekoliko ulica dalje. Taj hladnokrvni pogled, kaže, nikada neće zaboraviti.

>> VIDEO: Ubojica i žrtva su se poznavali iz istog kafića

>> FOTO: Snimke nadzorne kamere krvave pljačke u Sesvetama

>> 'Sliku ubojice nikad neću zaboraviti'

>> VIDEO: Kazimir D. se branio se šutnjom

'Neopisivo, mrko. Samo onako pogledao nas je i paljba po nama. Ja sam, kad sam vidio da vadi oružje, vidio sam da će sigurno pucati, bacio sam se iza suvozačevog sjedala, inače bi i mene sigurno potpuno izranjavao. Ja sam sjedio iza vozača, kad smo došli ispred banke', priča Kristijan.

Mladi policijski vježbenik kaže kako je imao osjećaj da nešto neće biti kako treba već kad su krenuli na dojavu, a kad su čuli pucnjavu, kaže, samo ga je nešto počelo 'stezati'. Ipak, ne planira odustati od policijskog poziva. Hrabri Kristijan kaže kako je ovo samo iskustvo koje će mu pomoći da se bolje postavi u nekim budućim slučajevima i intervencijama.

>> 'Policajac nam je pao kraj auta, a na nas su pucali'

>> VIDEO: Tijekom pljačke ubijen policajac

S četiri tisuće kuna, bez adekvatne zaštitne opreme hrvatski policajci iz dana u dan nose glavu u torbi. No, Kristijana to ne zanima. Čim je bio raspisan natječaj, odustao je od fakulteta i otišao na akademiju. Kad završi liječnje, ponovno će obući uniformu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene