Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Svjedokinja krvave pljačke

'Sliku ubojice nikad neću zaboraviti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 15 osoba kobne su večeri zatekle u banci u Sesvetama. Pomahnitalog pljačkaša naša je svjedokinja pljačke uočila čim je ušao.

'Istog trena kad je ušao u banku, stao je, skinuo kapu, navukao masku, izvadio pušku. Sve fino i potpuno smireno. Kad je navukao masku, naravno da me to šokiralo i pratila sam što će dalje. To su bili toliko smireni pokreti da to ne mogu opisati', prisjeća se svjedokinja.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Sve je bilo gotovo, dodaje, u nekoliko minuta, a krvavi pohod pljačkaša prekinula je policija koja je upala u banku. 'Policija je uperila pištolje, tražila od njega da se preda, da preda oružje, međutim on je repetirao i počeo pucati po njima. To je bio taj kobni i najstrašniji trenutak gdje su svi pucali. Tu je bilo i vriske i plača. Iako nam se činilo kao vječnost, to je sve trajalo nekoliko minuta, on je ispalio jedan rafal, drugi i zatim izašao van', dodaje.

Sliku poremećenog ubojice kako navlači masku, kaže, nikad neće zaboraviti. U to vrijeme Sesvete su bile pune ljudi. Danas joj je drago što sa sobom nije vodila 9-godišnju kćer za koju bi to bila noćna mora.

>> 'Policajac nam je pao kraj auta, a na nas su pucali'

Iako se isprva smatralo kako je mladi policajac ubijen pred zgradom, prema riječima svjedoka ispada suprotno. Čim je ušao u banku u Ivana Grbavca ubojica je bez milosti ispalio dva hitca i izišao iz banke. Bježeći od policije pokosio je još četvoricu. Nekoliko ulica dalje, predao se navodno na nagovor djevojke. Sindikat policije traži doživotnu kaznu. 'Policijski službenici moraju biti dobro naoružani, ne samo vatrenim oružjem, ne samo dobro opremljeni kao što su uniforme, cipele i pancirke - već znanjem i praksom', tvrdi Dubravko Jagić iz sindikata policije .

A tko je odgovoran što se na takvom zadatku našao mlad i neiskusni policajac Ivan Grbavac kao i jedan nenaoružani praktikant još se istražuje. Rekonstrukcije iz vrhova policije za sad su kontradiktorne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene