Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protestirali zbog pristaništa

VIDEO Mještani brodicama zarobili kolone turista na Velom i Malom Drveniku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Segeta Donjeg odlučili su iskazati nezadovoljstvo 'privremenim' pristaništem u svom mjestu zbog čega su danas na najvećem gubitku - turisti.

Već sinoć počeli su problemi u trajektnom pristaništu Seget Donji kod Trogira kada su mještani brodicama počeli zauzimati pristanište kako trajekt ne bi mogao pristati. Njima je, naime, prekipjelo jer problem ovog pristaništa postoji već dulje vrijeme. Ono je zamišljeno kao privremeno rješenje dok se ne izgradi pristanište u Solinama što je projekt koji je već dugo 'u izgradnji'.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Prije Segeta, pristanište je nešto sjevernije, no to zemljište je dano u koncesiju za privatnu marinu. Pristanište u Segetu, reći će mještani, prava je katastrofa jer se radi o malom mjestu koje zbog njega bude zatrpano kolonama automobila.

FOTO Turiste šokiralo smeće na Pelješcu: 'Propala sam u zemlju od srama'

Stoga su mještani odlučili onemogućiti pristajanje trajektu koji je vozio s Malog i Velog Drvenika. U koloni su na Velom Drveniku ostali deseci automobila, u nekima je bilo i djece, neki od turista su propustili trajekte za Anconu za koje karta košta i do 100 eura, neki su propustili letove, a jedan turist je rekao kako će mu propasti posao od 20.000 eura ne stigne li do sutra na posao. Na Malom Drveniku turisti su spavali u automobilima u koloni. Niti im je bila ponuđena hrana ni smještaj izuzev nekoliko mještana koji su im nosili vodu.

Nakon određenog vremena policija je raščistila pristanište, no trajekt za plovi samo tri puta u danu zbog čega će još neko vrijeme trajati odlazak svih turista s ovih otoka.

Dodajmo još tome da je 112 broj upravo zbog ovoga cijelu noć i dan zatrpan pozivima dok u Ministarstvu turizma nitko ne diže slušalicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene