Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će izbori?

Pusić o izborima: Šeks se šali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Vladimir Šeks, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarovć, rekao da se izbori moraju održati do 6. prosinca, svoje mišljenje o tome dali su i ministri prije početka Sjednice Vlade.

Prije početka Sjednice Vlade, ministri su se osvrnuli na izjavu Vladimira Šeksa o datumu izbora.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

'Puno je toga Šeks govorio u prošlosti što nije točno. Zašto bi bio referentan? Gospodin Šeks očito ima medijski prostor i u biti on, rekao bih, kao savjetnik predsjednice traži razlog svog postojanja i savjetovanja u Uredu predsjednice tako da svako malo nešto šibne van. Traži svrhu svoga postojanja kao savjetnik predsjednice. Često je u prošlosti bio u krivu. Ne znam zašto ne bi bio i sada', rekao je ministar Gordan Maras.

'Problem smo riješili, a nismo ga stvorili'

ORaH traži zakonsko fiksiranje datuma izbora

I ministrica Vesna Pusić odbacila je vjerodostojnost tvrdnje da se izbori moraju raspisati do 6. prosinca, u suprotnosti ih raspisuje predsjednica. 'Gospodin Šeks se šali iz pozicije savjetnika', rekla je Pusić.

'To je jedno pravo malo remek djelo ustavno pravne misli u Hrvata. Ima samo jednu manu, a to je da je izravno suprotno sa stajalištem Ustavnog suda iz prosinca 2010. Ili gospodin Šeks nije pročitao izvješće ili ustavne suce smatra neznalicama', kaže ministar Arsen Bauk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene