Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje za Novu TV

I dalje raste povjerenje u rad Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Puls je napravila veliko istraživanje za Novu TV.

Prema istraživanju agencije Puls za Novu TV 66 posto građana predviđa da će ova  koalicijska Vlada izdržati do kraja mandata, što je značajna promjena od prvog dana kada je Jadranka Kosor došla na njezino čelo. Naime, u srpnju je samo 32 posto građana mislilo kako će koalicijska Vlada izdržati do kraja mandata 2011.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Za razliku od skeptičnog početnog razmišljanja - nakon sto odradjenih dana Vlade - povjerenje u Kosoričin kabinet je poraslo. Od početnih 19 posto u kolovozu - rad Vlade sada odobrava 27 posto ispitanika, dok njih 60 uglavnom, ne odobrava.

>> VIDEO - Polančec: Mesić je vršio pritisak da SMS dobije kredit

HDZ je smanjio i zaostatak za ipak još uvijek vodećim SDP-om. Da su danas izbori, SDP bi dobio 31,7 posto glasova dok HDZ osvaja 27,1 posto glasova. Nakon kriznog kolovoza - SDP je najbolje ocijenjena stranka. Na sljedećim parlamentarnim izborima najviše građana glasovalo bi za njih, HDZ je na stabilnom drugom mjestu, HNS na trećem, a s malo zaostatka prati ih i HSS. Na petom mjestu je stranka umirovljenika.

Od poteza, najviše građana podržava vanjsku politiku, dok je djelovanje na područjima gospodarstva i socijalne politike na drugom mjestu. Područje javnih financija najslabije je ocijenjeno.

No, prema istraživanju agencije Puls - razina pesimizma još uvijek je visoka, ali nešto niža nego prethodnih mjeseci.
Iako visokih 73 posto Hrvata smatra kako se stvari u Hrvatskoj kreću u pogrešnom smjeru, u odnosu na zadnja dva mjeseca to je ipak blagi porast optimizma.

Unatoč dobrim rezultatima, politička situacija u zemlji i dalje je nestabilna. Kao tri ključna problema s kojima se suočava Hrvatska, građani i dalje ističu - nezaposlenost, mito i korupciju te gospodarstvo. Iz dana u dan kucaju i nove afere. Tako da za stvarnu analizu - koliko se situacija ustvari stabilizirala - treba pričakati još nekoliko mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene