Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk javnih službenika

Ukoliko putujete kroz Sloveniju očekujte kolone, počinje štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponoć počinje štrajk slovenskih javnih službenika te su idućih dana mogući zastoji na granici sa Slovenijom i to osobito teretnog prometa.

U štrajku će, po najavama, sudjelovati oko 80 000 zaposlenih među ostalima i carinska služba. Sindikati javnog sektora traže da vlada povuče odluku o zamrzavanju njihovih plaća u iduće dvije godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

>> VIDEO: Kolona od 10.000 vozila trajala devet dana

Kako je za Slovensku televiziju izjavio Dušan Miščević iz sindikata carinika, carinska će služba na graničnim prijelazima s Hrvatskom svoje zadaće provoditi 'profesionalno, ali s najvećom mjerom angažmana i pažnje'.

Slovenski mediji navode kako to znači da će carinska kontrola i druge procedure, osobito u teretnom prometu, biti mnogo duže i temeljitije nego inače. Slično je bilo i prilikom zadnjeg višednevnog štrajka slovenskih carinika u jesen 2007. godine, kada su se na graničnim prijelazima stvorile kilometarske kolone.

Za sada nije poznato kako će štrajk djelovati na putnički promet, s obzirom na to da će štrajkati i pogranična policija.

Nije poznato kad će štrajk završiti i hoće li vlada pristati na novi krug pregovora sa sindikatima u javnom sektoru nakon što su pregovori ovog tjedna završeni neuspjehom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene