Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30.000 ljudi u koloni od 100 kilometara

VIDEO: Kolona od 10.000 vozila trajala devet dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest iz Kine mogla bi svakome poslužiti kao utjeha za vrijeme gužvi u prometu.

Naime, na kineskoj autocesti Peking- Tibet prometna gužva trajala je devet dana! U koloni od 100 kilometara stajalo je preko 10.000 vozila zajedno s 30.000 ljudi. Stanovnci okolnog područja iskoristili su situaciju i zatočenim vozačima prodavali hranu po visokim cijenama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?"

Vlasti su objavile da je do gužve došlo zbog radova na brzoj cesti Peking-Tibet, koji su počeli prošlog tjedna, a stotine prometnih policajaca pokušava upravljati prometom.

Unatoč višednevnim čekanjima u kilometarskim kolonama, rijetki su se vozači odlučili za 'prečice' jer bi ih dočekale naplate cestarina i duža kilometraža do odredišta.

Kraj radova predviđa se tek za sredinu rujna. Da bi olakšale situaciju vlasti su u nedjelju zabranile promet autocestom teretnim kamionima koji teže preko četiri tone.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene