Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lice Elvisa Hadžića nije ono s fotorobota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni u Velikoj Kladuši zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića, 35-godišnji Elvis Hadžić, iako se pojavila informacija kako njegov izgled odgovara izgledu fotorobota, iz policije je stigla obavijest kako on nije izravno sudjelovao u ubojstvu Pukanića i Franjića.

'Tu osobu za sada ne dovodimo u izravnu vezu sa zločinom', rekao je na konferenciji za novinare Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

No, nekakva veza Hadžića sa zločinom ipak postoji. Navodno je bio u kontaktu s Robertom Matanićem, a prilikom pretresa njegovih prostorija otkriven je eksploziv.

Elvis Hadžić, inače, neće biti izručen Hrvatskoj čak i ukoliko se sumnje potvrde, jer zakoni Bosne i Hercegovine ne dopuštaju izručenje državljana te zemlje, potvrdio je u petak ministar pravde BiH Bariša Čolak.

'Naše zakonodavstvo tu je jasno i on kao državljanin BiH ne može biti izručen', kazao je Čolak za državnu televiziju BHT 1.

Dodao je kako je moguće tek da Hadžić bude predan u nadležnost Suda BiH potvrde li se sumnje da je umiješan u kaznena djela poput terorizma ili organiziranog kriminala.

Podsjetimo, policija Federacije Bosne i Hercegovine potvrdila je u petak kako je 35-godišnji Elvis Hadžić osoba koja je dan ranije uhićena u Velikoj Kladuši pod sumnjom da je umiješana u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH Robert Cvrtak tijekom dana je potvrdio identitet uhićenog.

Pojasnio je kako je Hadžić uhićen u četvrtak u obiteljskoj kući u Ulici Ive Marinkovića u Velikoj Kladuši.

Također je rekao kako je tijekom policijske pretrage u kući pronađena i određena količina eksploziva. Akciju su obavili federalni policajci u suradnji s lokalnom policijom iz Bihaća.

Hadžić je predan Županijskom tužiteljstvu u Bihaću i određen mu je jednomjesečni pritvor.  

>>
Joca Amsterdam: Hrvati mi žele smjestiti Pukanićevo ubojstvo

>> Osumnjičeni za atentat na Pukanića danas pred sucem

>> Jedan osumnjičenik priznao ubojstvo?

>> Unatoč kacigi, osumnjičeni se može prepoznati!

Elvis Hadžić navodno je osoba poznata policiji po umiješanosti u različita kaznena djela, uključujući trgovinu ljudima.

Kod Hadžića je pronađen eksploziv, a policiji je već poznat zbog trgovine ljudima Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine tijekom dana je potvrdilo kako je koordiniralo djelovanje policije u toj zemlji s ciljem učinkovitog pronalaženja osoba za koje se sumnja da su povezane s ubojstvom Pukanića i Franjića.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić potvrdio je kako su nakon teških zločina počinjenih u Hrvatskoj i sve policijske agencije u BiH u stanju pojačane pripravnosti, a posebice je pojačan nadzor granica.

I šef policije Republike srpske, Uroš Pena, potvrdio je suradnju s policijom Hrvatske koja je, kako je rekao, vrlo intenzivna.

- Naša suradnja je svakodnevna i ostvaruje se i putem Interpola BiH i izravno. Trenutačno obavljamo određene provjere za vozila i osobe koje su u vrijeme izvršenja tog kaznenog djela bile na prostoru Hrvatske. Provjeravamo i određene brojeve telefona, pa ćemo vidjeti koje će daljnje mjere biti poduzimane, rekao je Pena za Dnevni avaz.

Zajedničke ophodnje granične policije Hrvatske i BiH

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je jutros kako je donesen Zajednički plan o provođenju mješovitih ophodnji između PU vukovarsko-srijemske i terenskog ureda Sjevero-istok Bijeljina, u Bosni i Heregovini.

Planom je određeno da mješovite ophodnje granične policije djeluju neposredno uz državnu granicu Republike Hrvatske i BiH, a najdalje do 10 kilometara od granične crte prema unutrašnjosti državnog područja.

Zajednički plan donesen je na temelju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o suradnji u nadzoru državne granice te potpisanim protokolom između graničnih policija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva sigurnosti BiH.

Prezentacija i početak rada mješovitih ophodnji granične policije Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine - odnosno policijskih službenika granične policije Policijske postaje Županja i Postaje granične jedinice Orašje - bit će u ponedjeljak, 3. studenoga, u Županji, najavila je PU vukovarsko-srijemska.

Mješovite ophodnje na području PU vukovarsko-srijemske djelovati će na rijeci Savi na način što će službenim plovilom zajednički nadzirati granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Cilj provođenja zajedničkih ophodnji je nadzor državne granice, održavanje povoljnog stanja sigurnosti, spriječavanja i otkrivanje kaznenih djela i prekršaja, te razmjena informacija, iskustava i saznanja, navodi PU vukovarsko-srijemska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene