Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Joca Amsterdam: Hrvati mi žele smjestiti Pukanićevo ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sreten Jocić, bolje znan kao Joca Amsterdam, tvrdi kako mu iz Hrvatske pokušavaju namjestiti ubojstvo Ive Pukanića. Tvrdi kako nema nikakve veze s ubojstvom Ive Pukanića, iako je njegov kum Slobodan Đurović uhićen pod sumnjom da je umiješan u ovaj atentat.

 Press piše kako Jocića hrvatski mediji opisuju kao 'najopasnijeg živog Srbina' te je on u izjavi, koju je Pressu prenio njegov posebni predstavnik, naglasio 'kako mu Hrvati pokušavaju namjestiti Pukanićevo ubojstvo'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za organizirano ubojstvo Obrana traži da suđenje Jociću bude što prije i javno Slika nije dostupna Odvjetnik Sretena Jocića: 'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba'

'Točno je da je jedan od uhićenih njegov kum, ali što to pokazuje? Joca je uvjeren kako u Hrvatskoj pokušavaju pod svaku cijenu, na silu čak, uvući nekog iz Srbije u nagađanja o ubojstvu Pukanića', rekao je Jocićev predstavnik.

Dodaje kako se Jocić neće javno očitovati o tim mogućim nagađanjima, ali i da će se odazvati svakom pozivu nadležnih organa.

'Joca kaže kako se prvo pažljivo mora pročitati izjava suca iz Barija koji se bavio švercom cigareta, o čemu je Pukanić pisao, pa tek onda vidjeti i razmisliti kome je on navodno smetao. Joci zasigurno nije', naglašava njegov predstavnik.

>> Zbog ubojstva Pukanića uhićenja i u BiH

>> Tko je Joca Amsterdam?

>> Matanić želi razgovarati s USKOK-om. Postaje pokajnik?

>> Vlada se ogradila od Đurđe Adlešič, HND prozvao 'Nacional' zbog prijetnji kolegama

Nacional u svom posljednjem izdanju objavljuje kako je Sreten Jocić povezan s ubojstvom Pukanića jer je ovaj tjednik pisao o Jocićevim poslovima u Hrvatskoj. 

Nacional navodi i kako je Jocić pokušao preuzeti poslove i kupiti imovinu uhićenog generala Vladimira Zagorca vrijednu 42 milijuna eura. Međutim, Zvonimir Hodak, odvjetnik uhićenog generala Zagorca, negira njihovu suradnju i tvrdi da su priče o njihovim poslovnim pregovorima 'čista izmišljotina'.

Beogradski Blic objavljuje kako je bivši pripadnik vojne obavještajne službe, 54-godišnji Boban Đurović iz Bara trebao na dan uhićenja, po nalogu Sretena Jocića-Joce Amsterdama, prebaciti Roberta Matanića iz Zagreba u Srbiju i skloniti ga od istrage hrvatske policije koja ga sumnjiči za ovo dvostruko ubojstvo.

'Prije polaska u Zagreb, Đurović se u Beogradu sreo s Jocićem. S kakvom je porukom za Matanića Đurović krenuo na put za sada nije poznato. Hrvatska policija nekoliko sati prije toga ušla je u trag telefonskom kontaktu između Matanića i Beograđanina Milenka Kuzmanovića, vozača koji je s Đurovićem trebao krenuti u Zagreb i s lažnim dokumentima prebaciti ga u Srbiju', doznaje 'Blic'.

List piše, pozivajući se na izvore u vrhu srbijanskog MUP-a, kako su srpska i hrvatska policija od ubojstva Pukanića, bile u stalnoj vezi i da su razmjenjivani podaci. U uhićenja se krenulo u trenutku kada je srpski MUP kolege u Hrvatskoj obavijestio da su Đurović i Kuzmanović krenuli iz Srbije te su obojica uhićena na teritoriju Hrvatske, blizu graničnog prelaza Bajakovo.

List navodi da je uhićeni Đurović, zvani Kardinal, već godinama najbliži suradnik Sretena Jocića, no iako se Jocićevo ime godinama povlačilo po medijima, Đurović do sada u srpskoj javnosti nije bio spominjan.

'Đurović je vrlo tajanstvena osoba. Bio je vojni pilot, ali i suradnik vojne obavještajne službe do sredine osamdesetih godina. Onda je jednostavno nestao. Iz Zadra je prebjegao u Italiju, u kojoj je godinama boravio, a neko je vrijeme živio i u Francuskoj. U inozemstvu je stekao enormno bogatstvo. Devedesetih godina počeo je surađivati s Jocićem i postao njegov glavni suradnik', navodi izvor Blica.

Odvjetnik Sretena Jocića, Zdenko Tomanović, za beogradsku radio i televiziju B 92 rekao je kako će se njegov klijent odazvati pozivu da dade izjavu u s vezi s ubojstvom Ive Pukanića, ako takav poziv dobije.

'Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, nije do sada pozivan dati izjavu ni pred srpskim ni pred hrvatskim tužiteljem', rekao je Tomanović dodavši kako 'njegov klijent nije umiješan u Pukanićevo ubojstvo i da za to postoje dokazi'. On smatra da istragu protiv Jocića vode mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene