Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz prijedloge

Udruga branitelja podržava Tadićevu ideju o posjetu Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) podržava ideju srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića o mogućem posjetu Vukovaru - Gradu junaka.

Podupire ga ponajprije zato što od toga posjeta očekuje da će se brže pronaći još oko tisuću poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila. Kako se navodi u njihovom priopćenju, UBIUDR očekuje od bi Tadićev posjet Vukovaru mogao, među ostalim, pridonijeti i rješavanju pitanja nadoknade šteta od srpsko-jugoslavenske agresije te uhićenju ratnih zločinaca koji se skrivaju u Srbiji.

Pročitajte i ovo Proslava 32. obljetnice borbe za Vukovar - 1 Sjećanje i pijetet Slavna i tragična prošlost Vukovara se ne zaboravlja: Ponos je opet ispunio grad na Dunavu Mario Banožić Dan hrvatskih branitelja U Gradu Vukovaru bijesni zbog Banožića: "Iz njegova kabineta vršili su pritisak"

>> Tadić o dolasku u Vukovar: Ne požurujte me, doći će vrijeme za to

>> Vukovarci: Oni se nisu ispričali i nemaju što tražiti u Vukovaru

UBIUDR, međutim, predlaže da se, prigodom Tadićeva posjeta Vukovaru na Ovčari, gdje će položiti vijenac i zapaliti svijeće, pročitaju sva imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u vrijeme Domovinskog rata, a ne samo da se u brojkama iskažu podatci o poginulima jer, ističu, svaka ta brojka ima svoje ime i prezime. 'Na taj način će posjet uz ispriku srbijanskoga predsjednika biti upečatljiviji, a poglavito će se vidjeti i čuti koliko je i kako srpska agresija nanijela ogromnu bol hrvatskom narodu, koji se ničim ne može nadoknaditi ni opravdati', stoji u priopćenju.

>> VIDEO Josipović: Došlo je novo vrijeme, kad je moja akrobacija nagledanija

>> Beogradski tisak o posjetu Josipovića: Pomirenje prije svega

UBIUDR predlaže da se imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja pročitaju i u Kninu, gdje će 5. kolovoza biti obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te da srbijanski predsjednik osobno dođe i u Knin i ispriča se. Ta braniteljska udruga smatra pak da time 'neće zacijeliti duboke rane majki, djece i supruga poginulih, ali će to pridonijeti još većoj normalizaciji odnosa Srbije i Hrvatske, za čime teže mnogi, pa i Europska unija'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene