Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ozljeda

VIDEO: Došlo je novo vrijeme, kad je moja akrobacija najgledanija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović pao je nakon održanog govora u Subotici.

Dok je silazio s pozornice nakon održanog govora predsjednik Josipović poskliznuo se na stepenicama i pao. Na svu sreću osim kratkotrajne neugodnosti nije pretrpio nikakve ozljede, brzo se pridigao, izjavio kako je sve u redu i nastavio dalje. Govor je održao u dvorani doma sportova u Subotici, u kojoj nije bilo klime pa se predsjednik oznojio tijekom govora, koji je posvetio proslavi dva desetljeća postojanja Demokratske zajednice vojvođanskih Hrvata.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Dan nakon nezgode, predsjednik je za Novu TV izjavio da mu nije ništa. 'Dogodila mi se mala nezgoda, htio sam pomoći jednoj gospođi, a na kraju sam sam poskliznuo, ali poskočio sam kao mačka i nije mi se ništa ozbiljno dogodilo. Ruka je dobro', rekao je Josipović novinarki Sabini Tandari. 

>> Tadić o dolasku u Vukovar: Ne požurujte me, doći će vrijeme za to

>> Vukovarci: Oni se nisu ispričali i nemaju što tražiti u Vukovaru

>> Kosor: Tadić je dobrodošao u Vukovar, uhitite Mladića i Hadžića

'Izgledalo je i strašno i smiješno! Čovjek odjednom uslijed euforije i osmjeha nestaje, leti. Kao Carla del Ponte prije nekoliko godina u Sarajevu. Svi smo se prenuli, u trenutku smo vidjeli kako se lomi. Osiguranje i organizatori su poskakali, a predsjednik Tadić mu je pružio ruku. Josipović se nasmiješio i rekao da mu nije ništa te da je sve u redu', prepričali su za Press očevici. Svi su poskakali, i osiguranje i organizatori, no prvi mu je, kažu očevici, pružio ruku predsjednik Tadić.

Dvojica predsjednika prošetala su centrom Beograda, Knez Mihajlovom ulicom. Razgovarali su s ljudima, obilazili knjižare i sve to pod budnim okom osiguranja. Policija je rekla da je količina osiguranja uobičajena kao i u slučajevima dolaska drugih stranih državnika.

Dobili isti poklon: Knjigu Umberta Eca

Protokol nije bio zahtjevan, kažu u knjižari Plato, najteži im je bio zadatak smisliti što pokloniti Josipoviću i Tadiću, a da ima neko simbolično značenje. 'Poklonit ćemo im iste stvari, knjigu Umberta Eca, zato što želimo da svijet bude ljepši i želimo da odnosi naši budu ljepši, to jest da budu lijepi kao što su nekad bili.' Po Beogradu vijore hrvatske zastave. Naslovnice su pune susreta Josipović - Tadić. Gotovo da nema Beograđanina koji ne zna da je u posjet došao hrvatski predsjednik.

Srbijanski je predsjednik Josipoviću poklonio knjigu 'Leksikon YU mitologije', uz rukom napisanu posvetu 'Ivi, prijateljski', a tom je prigodom posebni savjetnik predsjednika Josipovića za branitelje Predrag Matić Fred poklonio Tadiću svoju knjigu 'Ništa lažno' u kojoj su iznesena iskrena svjedočanstva o ratnim događanjima početkom 90-ih u Vukovaru. Predsjednik Josipović zadovoljan je gostoprimstvom, kaže, jako je dobro primljen. A zadovoljni će biti i Hrvati ako nakon ovog njegovog posjeta dobiju prava koja zaslužuju kao nacionalna manjina. 'Ne možemo reći da Hrvati u Srbiji imaju jednaka prava kao Srbi u Hrvatskoj. Rekli su mi da rade na nekom novom modelu da se priprema novi zakon. Vjerujem da će biti situacija bolja nego sada,' rekao je Josipović. 

Predjednik Josipović sastao se i sa srbijanskim premijerom. uz njega je bi ministar Karamarko, no nikakav sporazum dviju policija neće biti potpisan. Pričali su o daljnjoj suradnji o suzbijanju kriminala, a prelazak granice s osobnom još će pričekati.

Josipović druženjem s umjetnicima završio posjet Srbiji

Ivo Josipović izjavio je kako Hrvatska i Srbija trebaju raditi na tome da se negativni događaji iz prošlosti ne ponove i izrazio uvjerenje da partnerski odnos koji ima sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem koristi narodima obiju zemalja.

'Došlo je novo vrijeme, a znate kako to znam, znam zato što je ona snimka moje akrobacije najgledanija. To mi pokazuje da je došlo neko novo vrijeme u kojem nije svaki susret srbijanskog i hrvatskog političara, sportaša ili slično afera, došlo je neko normalnije vrijeme. Znamo da prošlost nije bila laka, mnogi ljudi su propatili i mi smo toga svjesni. Upravo zato mi koji nosimo političku odgovornost, a rekao bih i vi koji nosite ljudsku odgovornost, moramo činiti sve da ono što je bilo više nikad ne bude', rekao je okupljenim novinarima Josipović.

Istaknuo je kako je to iznimno važno za sadašnje i buduće naraštaje i iznio nadu da je 'ono što mi danas ovdje radimo' doprinos dvjema državama i njihovim narodima te njihovoj europskoj budućnosti.

'Hvala i našim vladama koje isto tako rade na boljitku za obje države, a nadam se da ovo nije zadnja prilika i da ćemo se i u Zagrebu, Beogradu, Splitu, Nišu i ne znam gdje sve naći na ovakvim susretima prijateljstva, ljubavi i razumijevanja', poručio je Josipović na završetku svojeg prvog službenog posjeta Srbiji, započetog u nedjelju.

Govoreći o temama o kojima je razgovarao s hrvatskim kolegom, predsjednik Tadić je ocijenio da su se pomaknule neke stvari koje su godinama bile 'zacementirane' te da su razbijene mnoge predrasude.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene