Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno na Osječkom gradskom vijeću

'Ući u HDZ danas je kao otići u Ustaše 1945.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Gradsko vijeće na današnjoj je izvanrednoj sjednici, nakon više od četiri sata rasprave, odbilo prijedloge 11 oporbenih vijećnika da se cijene usluga dječjih vrtića i odvoza otpada vrate na razinu prije poskupljenja u ožujku i travnju ove godine.

Vijećnici oporbenih stranaka HDZ-a, HSP-a, SDP-a, HSLS-a te Stranke umirovljenika (SU) istaknuli su u raspravi kako su s tim odlukama cijene dječjih vrtića porasle od 28 do 92 posto, a novi način obračuna odvoza otpada po volumenu, koji su ocijenili protuzakonitim, prouzročio je povećanje cijena od 27 do više do 100 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Buenos Airesu Pao El Croata, unuk odbjeglog ustaše i kralj ilegalnih deviza: Okretao je milijune dolara Europski parlament Suočavanje s prošlošću Euronews: Zašto neki hrvatski europarlamentarci omalovažavaju zločine iz hrvatske prošlosti?

>> 'Vlast je poskupljenjima prekuinula socijalnu politiku Osijeka'

Vijećnik HDZ-a Ivan Vuletić rekao je kako se poskupljenjem vrtića neće povećati njihov standard jer se time 'samo kompenzira smanjivanje financiranja iz gradskog proračuna', a predstavnici ostalih oporbenih stranaka upozorili su da će te odluke, koje su ocijenili i iskazom socijalne neosjetiljivosti gradske uprave, pogoditi najuguroženije stanovništvo i dodatno opteretiti već osiromašene džepove građana.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i pročelnik za društvene djelatnosti Dražen Alerić opovrgnuli su tvrdnje oporbenih vijećnika po kojima će Osječani plaćati najskuplje dječje vrtiće. Bubalo je ustvrdio kako su se cijene, zbog velikih financijskih obveza s kojima je bila suočena nova vlast, morale povećati, ali su, dodao je, prvi put uvedene i određene olakšice za neke kategorije građana.

Istaknuo je kako je novim obračunom odvoza otpada dijelu građana ta usluga poskupjela, ali je, dodao je, većem dijelu cijena te usluge manja. Ustvrdio je kako je, nakon usporedbe s drugim gradovima, zaključeno da je Osijek po tim cijenama ispod hrvatskog prosjeka.

Sjednicu su obilježile rasprave oporbenih vijećnika i gradskih čelnika, a vijećnik HDZ-a Dragan Kovačević ustvrdio je da se gradska uprava odlično nadopunjuje s komarcima kao najpoznatijim osječkim brandom, s tim što ona, kako je rekao, svojim poskupljenjima građanima pije krv danju, a komarci noću. A predsjednik GV-a Gordan Matković je rekao da 'ne želi ući u HDZ, jer je to kao ući u Ustaše 1945.' (D.Ma./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene