Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đapić inzistira na povlačenju odluke

'Vlast je poskupljenjima prekinula socijalnu politiku Osijeka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik kluba vijećnika HSP-a u osječkome Gradskom vijeću Anto Đapić izjavio je kako je gradska vlast odlukom o poskupljenju komunalnih usluga, posebice dječjih vrtića, prekinula desetogodišnji kontinuidanatet socijalne politike u Osijeku.

Na konferenciji za novinare Đapić je rekao kako će na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj se, na zahtjev oporbe, treba raspravljati o poskupljenju komunalnih usluga, inzistirati da Gradska uprava u cijelosti povuče odluku o poskupljenju, pri čemu je ocijenio kako nisu dovoljne najave o davanju olakšica nekim kategorijama stanovništva, poput samohranih roditelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbori na pragu Stare podjele ne vrijede: Pet plemena definirat će Europu, kojemu vi pripadate? Gejevi i politika - 2 tema i netema Zašto je u Hrvatskoj seksualna orijentacija ministra Habijana tema? "Predsjednik je još jednom spustio razinu političke komunikacije"

Poskupljenje komunalnih usluga, posebice Centra za predškolski odgoj, Đapić je nazvao potpuno neprihvatljivim te socijalno neopravdanim postupkom gradske vlasti. Pritom je istaknuo kako duboko zabrinjavaju najave gradskih čelnika da povratka na prijašnje cijene neće biti.

>> Đapić: Neću se kandidirati za predsjednika HSP-a

Smatramo da je kod prijedloga rebalansa proračuna bilo više nego dovoljno mogućnosti da se preraspodjelom novca osiguraju cijene koje bi građanima bile podnošljive, rekao je Đapić i dodao kako su neki roditelji povukli djecu iz vrtića jer ne mogu plaćati vrtić zbog povećanih cijena. Komentirajući najavljeni rebalans gradskog proračuna, Đapić je ocijenio kako to ponovno pokazuje da Gradska uprava s HDSSB-om na čelu nema razvojnu ni socijalnu politiku, a za takvo su im stanje, istaknuo je, 'krivi svi osim njih samih'. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene