Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica na slobodi

Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Aktualno Galerija Ivan Bulj izišao iz zatvora Ivan Bulj izišao iz zatvora Foto: Sanjin Strukic/Pixsell Ivan Bulj izišao iz zatvora - 1 Ivan Bulj izišao iz zatvora - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix Ivan Bulj izišao iz zatvora - 2 Ivan Bulj izišao iz zatvora - 2 Foto: Damir Krajac/Cropix Ivan Bulj izišao iz zatvora - 3 Ivan Bulj izišao iz zatvora - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix +5 Ivan Bulj izišao iz zatvora - 4 Galerija 1/10 >>
Ivan Bulj osuđen je na Županijskom sudu u Splitu za teško ubojstvo Anđele Bešlić na 27 godina zatvora, a Vrhovni sud kaznu je smanjio na 22 godine. Jutros je izišao na slobodu.

Ivan Bulj (61), koji je odslužio 22-godišnju kaznu zbog ubojstva 17-godišnje Anđele Bešlić, jutros je pušten na slobodu.

"Nisam to učinio, na sudu nema niti jedan dokaz protiv mene, tražit ću obnovu postupka. Nevin sam bio 22 godine u zatvoru. Svakako ću se vratiti u Sinj. Ne kroz idućih par dana, moram konsolidirati svoje zdravstveno stanje, financije, vozački ispit... Sinja se nikad nisam odrekao, kuće se nikad nisam odrekao, vratit ću se u Sinj", rekao je Bulj po izlasku iz zatvora.

Ivan Bulj izišao iz zatvora Ivan Bulj izišao iz zatvora - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix

Komentirao je izjave oca Anđele Bešlić koji je kazao da ga ne želi vidjeti.

"Izrazio sam sućut više puta. Kako u hotelu Alkar u Sinju, tako i na sudu u Splitu. Ja sam ispravan. Kazneno djelo teškog ubojstva Anđele Bešlić nisam počinio", rekao je.

"Tužan sam kakvo imamo pravosuđe. Koji su uopće dokazi protiv mene? Osuđen sam na temelju indicija. Ne postoji nikakva poveznica između mene i pokojne Anđele Bešlić. Razmišljao sam u zatvoru o njenoj smrti. Osjećam bol kao građanin Sinja. Kazneno djelo počinio nisam. Niti ja, niti itko moj. Niti moj rođak Pave Bulj koji je nažalost u međuvremenu preminuo, a pravomoćno je oslobođen", naglasio je Bulj i dodao je da će pokušati dokazati nevinost u obnovljenom kaznenom postupku.

Ivan Bulj izišao iz zatvora Ivan Bulj izišao iz zatvora - 4 Foto: Damir Krajac/Cropix

Osuđen je na Županijskom sudu u Splitu za teško ubojstvo Sinjanke Anđele Bešlić na 27 godina zatvora, a Vrhovni sud kaznu je smanjio na 22 godine.

Prema presudi, 17-godišnju djevojku ubio je u noći 3. ožujka 2002. nakon što ju je u povezao svojim automobilom dok se vraćala s koncerta u Sinju. Skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo, gdje ju je ubio tupim predmetom.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora

Anđelino tijelo bacio je u jamu samo 500-tinjak metara od kuće i prekrio suhim granjem, a mjesec dana kasnije pronašao ju je prolaznik koji je šetao psa.

Bulj se na kraju sam predao policiji nakon što je shvatio da privatna istraga Anđelina oca vodi do njega. Optužba ga je teretila i da je silovao nesretnu djevojku, no za to nije osuđen zbog nedostatka dokaza. Jedini materijalni dokaz koji je pronađen mjesecima nakon ubojstva jest dlaka izuzeta iz Buljeva automobila.

Ivan Bulj izišao iz zatvora Ivan Bulj Foto: Paun Paunovic/Cropix

Splitski sud početkom 2022. odbio je Buljev zahtjev za obnovom postupka kao neosnovan. 

"Teško je dok je god čovjek živ", kazao je Anđelin otac Ivan Bešlić za DNEVNIK.hr u veljači, uoči 22. godišnjice njezina ubojstva.

Ivan Bulj u vrijeme zločina bio je direktor Radio Sinja, član sinjskog HKDU-a, promovirao je Alku... Cijeli Sinj bio je šokiran kada se nekoliko dana nakon pronalaska tijela sam predao policiji. Ali otac njegove žrtve znao je da je Bulj ubojica.

"Utekao je od mene da ga ja ne bih uhvatio. Imali smo informacije da je on to napravio", tvrdio je Anđelin otac.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj, Anđela Bešlić Ivan Bulj izlazi iz zatvora Ubojica Anđele Bešlić uskoro na slobodi, njezin otac za DNEVNIK.hr: "Ne vjerujem da će se vratiti u Sinj. Zna se gdje provodi vikende"

Tijekom sudskog postupka Ivan Bulj tvrdio je da nema ništa s Anđelinim ubojstvom.

"Gledao sam tu videokasetu priznanja. Sve je rekao, sve je priznao. Želio je silovati Anđelu, ali nije mogao zbog određenih problema koje je imao. I onda ju je ubio letvom", govori nam Ivan Bešlić. Jer, koji bi drugi motiv, kaže, imao odrasli muškarac da tako brutalno ugasi život maloljetne djevojke?

Ivan Bulj izišao iz zatvora Ivan Bulj Foto: Duje Klaric/Cropix

Ivan Bešlić ne vjeruje da će se ubojica njegove kćeri vratiti kako bi živio u Sinju.

"Tu je on inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. No ne vjerujem da će se vratiti u Sinj. Izlazio je on i dosad iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova obitelji, zna se i gdje. Njegova supruga i djeca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se sve to dogodilo", kazao je Anđelin otac.

Ivan Bulj izišao iz zatvora Ivan Bulj izišao iz zatvora - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix

Ubojica njegove kćeri, kaže, nikad se nije pokajao za ono što je učinio, nikad ga nije pokušao kontaktirati, ni posredno ni direktno.

"I bolje mu je", rekao je otac koji je kćer izgubio na najgori mogući način.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene