Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Morić: Pukanić se zamjerio mnogima; ubojstvo je profesionalno pripremljeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joško Morić, dugogodišnji policijski stručnjak za sigurnost, povodom jučerašnjeg atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića, koji su ubijeni u eksploziji automobila u središtu grada naglasio je da je ubojstvo obavljeno profesionalno.

'Iz snimke bi se moglo zaključiti da je ubojstvo obaljeno profesionalno te da je dobro pripremljeno. Policija sada treba što prije doći do dokaza, ali istovremeno osigurati i potencijalne dokaze koji su ostali. Stručnjacima za sigurnost poznato je da se u ovakvim slučajevima trebaju oslanjati na dokaze koji se ne prikupljaju na mjesto događaja', naglasio je Joško Morić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo Pukanića i Franjića Đurović veza između naručitelja i izvršitelja? Slika nije dostupna 'Ako ne mogu ovi, neka se maknu i puste druge'

Morić smatra da još nema potrebe za uvođenjem izvanrednog stanja. No slaže se s predsjednikom Mesićem koji je izjavio kako se sada svi s pravom mogu pitati 'Tko je slijedeći?'.

>> Ubijeni Pukanić i Franjić; u Zagrebu izvanredno stanje?

'Jasno je da je zavladala izvanredna situacija, ali nema potrebe za uvođenjem izvanrednog stanja. Sigurno je da država treba intervenirati. Nije dovoljan niz promjena u ministarstvu i policiji, jer nije problem isključivo u menadžmentu, već u kapacitetima sustava. Naš sigurnosni sustav nema dovoljno kadrova, financija i tehničkih sredstava', dodaje Joško Morić. 

>> S mjesta eksplozije pobjegao muškarac s kapom na glavi?

>> Pukanićev strah od pokušaja atentata ipak je bio opravdan

>> Sačić: Za nasilje je kriva Vlada, osam godina nisu poduzeli ništa

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića nastavak je niza nasilja koja su se dogodila u Zagrebu tijekom proteklog mjeseca.

'Kontroverzna osoba poput Pukanića, zamjerila se mnogima. Djelomično i zbog toga što nije imao dlake na jeziku', kaže Morić.

'Ipak ništa od toga ne može biti potencijalni motiv ili razlog za organiziranje napada, jer su ipak, zasad to sve samo nagađanja', naglašava Morić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene