Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je tu pravda?

Tvrtkama se opraštaju dugovi, a ovim ljudima se kuća prodaje na dražbi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je više od milijun i 700 tisuća poreznih dužnika. Ministar financija Slavko Linić najavio je oštru borbu s neplatišama, ali i otpis 25 milijardi kuna nenaplativog duga, što čini polovinu ukupnih potraživanja. Iznos se većinom odnosi na tvrtke, a malim obrtnicima se kuće zbog dugova prodaju na dražbi.

'Pošto se nitko nije pojavio, današnja ovrha se odgađa', riječi ovrhovoditelja su i obitelj Vekić i susjedi dočekali s olakšanjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velikima se popušta 'Na slučaju obitelji Vukić vidi se da ista pravila ne vrijede za sve' Slika nije dostupna Uža suradnja institucija Bajić sa šeficom Porezne razgovarao o progonu neplatiša poreza

'Ja večeras spavam u svojoj kući, nitko to ne zna što to znači', kazala je Višnja Vukić.

Dva dana nakon odgođene deložacije zbog nedolaska novog vlasnika, Vukićevi su u strahu. Alternativu i dalje nemaju. Iz obiteljske kuće mogu jedino na ulicu.

Agonija je počela nakon propasti obiteljskog obrta. Dug Poreznoj upravi uz kamate se popeo na gotovo pola milijuna kuna. 'Ja im to ne mogu vratiti. Nemam od čega. Ne kažem da nisam kriv, sigurno da imam svoju dio krivice. Porez treba plaćati', kazao je Miro Vukić.

Kuća 9-eročlane obitelji prodana je za 40.000 eura. 'Novac nije otišao Poreznoj upravi. Porezna uprava se nije naplatila ni lipe. Novac je otišao u banku u kojoj sam digla kredit', pojasnila je Tina Vukić Karađole.

Svjesni su da zakon nije na njihovoj strani, no ogorčeni su sustavom koji je, kažu, na strani velikih.

'Ja ne znam tko u ovoj državi nije dužan i tko sve ne plaća radnicima plaće, ne plaćaju doprinose godinama. Ne vidim da su ikome nešto uzeli', kazao je Miro Vukić.

'Držim da je jako nepravedno što će se firmama otpisivati dugovi. Mislim da je ovakvih naših slučajeva jako puno u Hrvatskoj', dodala je Tina.

Vukićevi traže nova rješenja. Prava na dom ne žele se odreći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene