445164
445164
445164
445164
445164

Blokirano je više od 328 tisuća građana, neplaćenih dugovanja je više od 39 milijardi kuna

  • , 01.08.2016., 13:48
  • Autor:
  • komentara

Više od 328.000 građana u lipnju je imalo blokirane račune, pokazuju najnoviji podaci FINE.

 
 
 
 
Blokirano je više od 328 tisuća građana (Video: Vijesti u 14)
Blokirano je više od 328 tisuća građana (Video: Vijesti u 14)

Ukupno je više od 39 milijardi kuna neplaćenih dugovanja. Što se poslovnh subjekata tiče blokirano ih je više od 32.000 s 19 milijardi kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

Broj građana kojima su potkraj lipnja bili blokirani računi smanjen je u odnosu na stanje s kraja svibnja za 0.1 posto, no njihova su dugovanja istodobno porasla za 1.9 posto.

Na godišnjoj razini, prema lipnju 2015., blokiranih je poslovnih subjekata u istome mjesecu ove godine bilo 15.130 tisuća ili 32.1 posto manje, a iznos njihovih nepodmirenih obveza smanjen je za 8.55 milijardi kuna, odnosno za 30.8 posto.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se