Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog kontroverznog zakona

VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava

U gruzijskom parlamentu se zbog kontroverznog zakona dogodila tučnjava.

Gruzijski političari potukli su se u parlamentu tijekom rasprave o kontroverznom zakonu o "stranim agentima" koji vladajuća stranka pokušava donijeti.

Na snimci koja je emitirana u ponedjeljak na gruzijskoj televiziji vidi se je Mamuka Mdinaradzea, vođu parlamentarne frakcije vladajuće stranke Gruzijski san i glavnog pokretača zakona, u lice udario opozicijski zastupnik Aleko Elisašvili.

Incident je potaknuo veću tučnjavu nekoliko zakonodavaca, što se povremeno događa u često burnom parlamentu Gruzije. Elisašvilja su kasnije ispred zgrade parlamenta s ovacijama pozdravili prosvjednici koji su se ondje okupili zbog spomenutog zakona, izvijestio je Guardian.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

Gruzijski san je ranije ovog mjeseca rekao da će ponovno uvesti zakonodavstvo koje organizacije koje primaju sredstva iz inozemstva obvezuje da se registriraju kao "strani agenti" ili da plate kazne. Stranka je prije 13 mjeseci odustala od istog zakona nakon što su i tada zbog njega izbili prosvjedi.

Zakon je narušio odnose s europskim zemljama i SAD-om, koji se protive njegovom usvajanju. Europska unija, koja je u prosincu Gruziji dodijelila status kandidata, objavila je da je taj potez nespojiv s vrijednostima bloka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene