Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak oblik nasilja

Tri učenice pretukle kćer Nikše Kaleba i njezine prijateljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezapamćen slučaj maloljetničkog nasilja dogodio se u petak usred bijela dana u Metkoviću kada su tri učenice sedmog razreda pretukle tri djevojčice.

Do incidenta je došlo u petak oko 13 sati ispred osnovne škole Stjepan Radić. Napadačice, inače iz suprotne smjene ostale su nakon nastave u školskom dvorištu i bez očita povoda fizički se sukobile s druge tri djevojčice, svoje vršnjakinje. Jedna od napadnutih učenica je i kći proslavljenog rukometnog reprezentativca Nikše Kaleba koji je zgrožen cijelom situacijom, a najviše mlakom reakcijom prosvjetnih djelatnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

'Moja kći je jako potresena i boji se ići u školi kako se nešto slično ne bi ponovilo. Nakon napada se žalila na glavobolju i bol u trbuhu. Sad smo je ponovno odveli liječniku u Metković koji nas je poslao u u dubrovačku bolnicu gdje su je ostavili na promatranju jer sumnjaju na potres mozga', kazao je Kaleb za Dnevnik.hr.

Ističe kako ga je najviše od svega frustrirala bespomoćnost pedagoških tijela u školi koji su incident evidentirali, no smatra kako malo rade na prevenciji nasilja u školi te ne reagiraju na pravi način. S Kalebom se slaže i otac druge pretučene djevojčice, vatrogasni zapovjednik u Metkoviću Jure Pilj koji je saznao da mu je kćer pretučena tek oko 17 sati, i to od susjede.

'Moja kćer se također žali na bolove i vodili smo je na rentgen i sad čekamo da vidimo je li joj slomljeno rebro. Najviše me zapanjuje činjenica da su ozlijeđene djevojčice nakon tučnjave najnormalnije vratili na nastavu. Kći se profesorici žalila na bol u trbuhu i rekla da će povratiti na što joj je ova tek dala vrećicu da povrati u nju', kazao nam je.

Tučnjavu su policiji prijavili roditelji koji su djecu nakon toga sami odveli na Hitnu pomoć. Pilj također ističe kako je došavši u školu po svoju kćer od prosvjetnih djelatnika doznao kako se ništa strašno nije dogodilo već da su se djevojčice 'povukle za kosu'. No nasilje je bilo mnogo intenzivnije i cipelarenje je potrajalo nekoliko minuta, a bilo je popraćeno navijanjem ostale djece.

Osnovna škola Stjepan Radić u Metkoviću jedna je od većih u dubrovačko neretvanskoj županiji i u dvije smjene je pohađa oko 1.200 učenika. Roditelji planiraju poslati pismo žalbe prosvjetnoj inspekciji i imaju osjećaj kao da škola želi zataškati cijeli događaj. 'Da je moja kćer razbila utičnicu u školi, u roku od pola sata ja bih primio poziv u kojem me se obavještava o nastaloj materijalnoj šteti, no kad mi kći brutalno pretuku u školskom dvorištu, onda nitko ništa o tome ne zna', kaže Nikša Kaleb.

Za ovaj nemili događaj smo doznali u večernjim satima pa nismo uspjeli kontaktirati odgovorne u školi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene