Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija: Nije bilo propusta

Nikša Kaleb razmislit će o tužbi škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija Ministarstva obrazovanja zaključila je da u osnovna škola u Metkoviću nije napravila nikakve propuste kod postupanja nakon tučnjave djevojčica u dvorištu.

'Utvrđeno je da u konkretnom slučaju nije bilo propusta kole u svezi s propisanim obvezama. Nakon incidenta stručna je služba škole isti dan obavila razgovore s učenicama, a telefonski je odmah izvijestila, i u školu pozvala njihove roditelje. Neki od njih nisu bili u Metkoviću te je škola organizirala skrb za djecu do dolaska roditelja, a na izričit zahtjev roditelja da tako postupe. Škola je obavila sve radnje utvrđene Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, a neke su još u tijeku. S obzirom na to da se incident dogodio u prostoru škole, u vrijeme nastave, odgovornim učenicama bit će izrečene odgovarajuće pedagoške mjere te će se poduzeti druge radnje u cilju prevencije nasilničkog ponašanja', odgovorili su nam iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Otac jedne od pretučenih djevojčica, bivši rukometaš Nikša Kaleb, potvrdio nam je kako planira tužiti školu ako u svom izvješću prosvjetni inspektor utvrdi da je škola postupila po protokolu.

Podsjetimo, do incidenta je došlo u petak ispred škole u Metkoviću kada su tri djevojčice bez očita razloga napale druge dvije djevojčice i brutalno ih iscipelarile. Sve su učenice sedmog razreda, iako su napadačice iz suprotne smjene. Roditelji napadnutih djevojčica ogorčeni su reakcijom školskih djelatnika jer ih nisu pravodobno izvijestili o incidentu, niti su ozlijeđenoj djeci pružili liječničku pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene