Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Treba li nam akcija 'Indeks' skrenuti pozornost s neriješenih slučajeva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Galinec pretučen je ispred zgrade Ministarstva gospodarstva.Točnije ispred države. Batinanje nesretnog čovjeka sadrži vrlo jasnu poruku - kriminal je izgleda jači od države i pravnih institucija.

Činilo se da je premijer razumio poruku državne mafije, ali ipak nije. Jer nakon trećeg batinanja u tri mjeseca nije smijenio svog kronično nesposobnog ministra Rončevića i ravnatelja Benka.

Pročitajte i ovo Davor Filipović, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja afera Mreža Filipović: "Nisam znao za poruke, ali preuzimam odgovornost. Radio sam pošteno. Ne vjerujem da se Lovrinčević upuštao u sitne dealove" Slika nije dostupna Ispiti bez polaganja Podignuta peta optužnica u aferi Index

Naprotiv, uslijedio je šokantan obrat. Za samo tri sata pronađen je novi načelnik zagrebačke policijske uprave. Smijenjen je Ivica Tolušić i postavljen - Branko Peran iz Šibenika.

Ravnatelj daje neutemeljena objašnjenja. On barem zna da zagrebački načelnik mora biti iz Zagreba – čovjek koji odrastao u toj upravi i ima 'mnogo utakmica u nogama'. Izvjesnom načelniku Peranu trebat će barem dva mjeseca da nauči put do Heinzelove.

>> Kod jedne osobe pronađeno 25 indeksa i 25 tisuća eura, cijena ispita i do 2 tisuće eura

>> Pretučen Josip Galinec, smjena na čelu PU zagrebačke

>> 'Neće valjda još netko stradati prije nego se premijer riješi nesposobnog ministra'

>> Policija: Napad na Galinca je pokušaj ubojstva

>> Bajić: Istražuje se poslovanje Industrogradnje

>> Industrogradnja: Bilo je prijetnji jer Galinec nije tolerirao korupciju

Ali na tome se nije stalo. Iz pričuve je izvađena akcija Indeks, medijski napumpana kao da je u Zagrebu uhićen Osama Bin Laden. Iako ne manje vrijedna, jer takvih akcija Hrvatskoj treba, zašto je akcija Indeks izvedena baš danas?

Ova farsa nikako ne može javno zasjeniti direktora Galinca kojeg su do nesvijesti tukli pred zgradom države. Slučajevi Rađenović, Miljuš, Galinec i slični nikad neće biti do kraja riješeni. Jer zagrebačka policija nije luda da ide kriminalistički obrađivati samu sebe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene