458653
458653
458653
458653
458653

TOLUŠIĆ O NAJAVI TUŽBI Napravite ručak sa zaraženim mesom pa mi se javite

  • , 28.11.2016., 14:54
  • Autor:
  • komentara

Na najavu tužbi proizvođača hrane koji tvrde da tip salmonele pronađen u njihovom mesu nije na EU listi opasnih bakterija, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, kaže da će njegovo Ministarstvo i dalje raditi svoj posao kako je i započelo.

 
 
 
 
Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, o najavi tužbe proizvođača mesa (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, o najavi tužbe proizvođača mesa (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića novinari su prije sjednice Vlade pitali kako komentira izjave proizvođača hrane koji najavljuju tužbe. Tvrde kako inspekcija krši propise jer, navodno, soj salmonele pronađen u njihovu mesu nije na EU listi opasnih bakterija. 

"Ministarstvo će i dalje odrađivati svoj posao kako je i započelo. Dovest ćemo u red tržište i znanstvenu ispravnost hrane, a svi oni koji msile da ova salmonela nije škodljiva predlažem da s tim zaraženim mesom naprave jedan ručak, pa neka mi se jave sutra u vezi toga", rekao je Tolušić.

Na nezakonitu zabranu upozorili su iz Perutnine Ptuj u čijem je mesu pronađena salmonela infantis, soj kojeg domaći i europski propisi ne smatraju opasnim za ljude. Sud je u prethodnim sličnim slučajevima presudio u njihovu korist.

U Hrvatskoj, kao i u Europskoj uniji, samo se dvije vrste, od 2500 vrsta salmonele, smatraju opasnim za ljude, a salmonela infantis nije među njima. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se