458653
458653
458653
458653
458653

TOLUŠIĆ O NAJAVI TUŽBI Napravite ručak sa zaraženim mesom pa mi se javite

  • , 28.11.2016., 14:54
  • Autor:
  • komentara

Na najavu tužbi proizvođača hrane koji tvrde da tip salmonele pronađen u njihovom mesu nije na EU listi opasnih bakterija, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, kaže da će njegovo Ministarstvo i dalje raditi svoj posao kako je i započelo.

 
 
 
 
 
Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, o najavi tužbe proizvođača mesa (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, o najavi tužbe proizvođača mesa (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića novinari su prije sjednice Vlade pitali kako komentira izjave proizvođača hrane koji najavljuju tužbe. Tvrde kako inspekcija krši propise jer, navodno, soj salmonele pronađen u njihovu mesu nije na EU listi opasnih bakterija. 

"Ministarstvo će i dalje odrađivati svoj posao kako je i započelo. Dovest ćemo u red tržište i znanstvenu ispravnost hrane, a svi oni koji msile da ova salmonela nije škodljiva predlažem da s tim zaraženim mesom naprave jedan ručak, pa neka mi se jave sutra u vezi toga", rekao je Tolušić.

Na nezakonitu zabranu upozorili su iz Perutnine Ptuj u čijem je mesu pronađena salmonela infantis, soj kojeg domaći i europski propisi ne smatraju opasnim za ljude. Sud je u prethodnim sličnim slučajevima presudio u njihovu korist.

U Hrvatskoj, kao i u Europskoj uniji, samo se dvije vrste, od 2500 vrsta salmonele, smatraju opasnim za ljude, a salmonela infantis nije među njima. DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se