Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

MANJKAVI PROPISI

TOLUŠIĆ O NAJAVI TUŽBI Napravite ručak sa zaraženim mesom pa mi se javite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na najavu tužbi proizvođača hrane koji tvrde da tip salmonele pronađen u njihovom mesu nije na EU listi opasnih bakterija, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, kaže da će njegovo Ministarstvo i dalje raditi svoj posao kako je i započelo.

Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića novinari su prije sjednice Vlade pitali kako komentira izjave proizvođača hrane koji najavljuju tužbe. Tvrde kako inspekcija krši propise jer, navodno, soj salmonele pronađen u njihovu mesu nije na EU listi opasnih bakterija. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Država se osigurala Sud blokirao vinariju bivšeg ministra poljoprivede, dok traje istraga zabranjuje mu se prodaja Optužnice - 2 Prvi put u Hrvatskoj povijesti Uskok optužio četiri bivša ministra za udruženi pothvat: Dnevnik Nove TV donosi detalje

"Ministarstvo će i dalje odrađivati svoj posao kako je i započelo. Dovest ćemo u red tržište i znanstvenu ispravnost hrane, a svi oni koji msile da ova salmonela nije škodljiva predlažem da s tim zaraženim mesom naprave jedan ručak, pa neka mi se jave sutra u vezi toga", rekao je Tolušić.

Na nezakonitu zabranu upozorili su iz Perutnine Ptuj u čijem je mesu pronađena salmonela infantis, soj kojeg domaći i europski propisi ne smatraju opasnim za ljude. Sud je u prethodnim sličnim slučajevima presudio u njihovu korist.

U Hrvatskoj, kao i u Europskoj uniji, samo se dvije vrste, od 2500 vrsta salmonele, smatraju opasnim za ljude, a salmonela infantis nije među njima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene