Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajni sastanak

Karamarko postavio ultimatum Petrovu, MOST odbio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je Vlada sastavljena ne smiruju se trzavice među političlkim opcijama koje su sastavile vlast u Hrvatskoj nakon parlamentarnih izbora održanih u studenom 2015. godine.

Kako piše Jutarnji list u četvrtak je došlo do 'tajnog' sastanka u zgradi Vlade na kojem su se našli Božo Petrov i Tomislav Karamarko. Na sastanku su bili i najviši izaslanici dviju stranaka.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Slika nije dostupna Božo Petrov poručio Karamarku: 'Most neće pristati na nikakve ultimatume HDZ-a'

Prema pisanju tog dnevnog lista HDZ je MOST-u za nastavak suradnje postavio tri uvjeta. 'Da se hitno donese odluka o odustajanju od daljnje arbitraže u slučaju Ina - MOL, da HDZ dobije poziciju ravnatelja policije te da Karamarkovoj stranci pripadne još i mjesto šefa PNUSKOK-a', piše Jutarnji list.

U Mostu su za taj dnevni list potvrdili da njihov glavni koalicijski partner već dulje radi pritisak oko kadroviranja u MUP-u.

'Od nas se već neko vrijeme vrlo direktno traži da HDZ-u prepustimo pozicije ravnatelja policije i šefa PNUSKOK-a, a to je bio predmet razgovora i u četvrtak. Pritisak je takav da od strane HDZ-a stižu poruke kako od tih zahtjeva neće odustati, čak ni po cijenu raspada koalicije. Nama je to neprihvatljivo, pa zašto su onda uopće prije tri mjeseca potpisivali koalicijski sporazum ako sada traže da postupimo suprotno onome što smo tada dogovorili?', odgovor je iz MOST-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene