Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE GORA KOMUNIKACIJA

PONESTAJE STRPLJENJA 'Najbolje da se ova farsa završi čim prije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunikacija među partnerima u vlasti sve je gora, no osim napetog odnosa na relaciji MOST-HDZ sve je više nezadovoljnih i u redovima same Domoljubne koalicije

Iako su prema sporazumu koji su potpisali Most i Domoljubna koalicija sve reforme trebali prethodno dogovoriti na Vijeću za suradnju, sastanka nije bilo više od mjesec dana. Ni onaj najavljen za srijedu nije održan. Komunikacija među partnerima u vlasti sve je gora, no osim napetog odnosa na relaciji MOST-HDZ sve je više nezadovoljnih i u redovima same Domoljubne koalicije.

Pročitajte i ovo Uloga društvenih mreža - 1 Izbori su sve bliže Kupuju se Vijetnamci i vrijeđa opozicija, a što o kampanji na društvenim mrežama kažu glasači? "To nije politika, to je onda zabava" Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

Od eventualne isprike za nepriličan govor na račun HDZ-a, od Ivana Kovačića ni slova. Umjesto toga, obrušio se na Mirelu Holy zbog njezine tvrdnje da novac za saniranje omiških stijena troši nenamjenski.

'Lažljivo, a moram reći dosta nepametno. Lažljivo zato što je sve što je rekla apsolutna laž, a nepametno zato što je ipak morala bi znati da grad Omiš nije dobio niti kune od tih 30 milijuna kuna tako da ih nismo ni mogli nenamjenski trošiti', poručio je Ivan Kovačić Mireli Holy.

O odnosu s HDZ-om ne želi govoriti. Božo Petrov i danas je uz Kovačića.

'Po meni je gospodin Kovačić bio u pravu, ja bi se čak usudio reći da on ima veću slobodu reći ono što puno ljudi misli danas u Republici Hrvatskoj i na tome mu blago zavidim', rekao je potpredsjednik Vlade, Božo Petrov te dodao kako ne vjeruje da će sve izrečeno utjecati na suradnju s Domoljubnom koalicijom.

'Mi surađujemo po temelju reformi i u tom dijelu ja se nadam da ćemo i nastaviti surađivati, a ovaj drugi dio, oni bi se morali upitati za razloge zbog čega je sve ovo izrečeno i mislim da smo u pravu. Lokalna politika ne može biti razlog za raskid suradnje na nacionalnoj razini, ali s druge strane ona je pokazatelj u kojem smjeru bi se mogla kretati i nacionalna politika', dodao je Petrov.

Vijeće za suradnju nije se sastalo više od mjesec dana. Ni danas se nisu sastali. A kada se sastanu upitno je kako će komunicirati. Kovačić koji zastupa stavove MOST-a ljutit je na HDZ, a HSP AS svakodnevno kritizira MOST.

'Izjava Mosta o kadroviranju unutar drugih stranaka je politička nekultura, mi to nismo činili i ne bi dopustili da nam bilo tko kadrovira, a izjava gospodina Kovačića je izraz političke nemoći', smatra HSP AS-ov Pero Ćorić.

Dijelu partnera Domoljubne koalicije ponestaje strpljenja.

'Ukoliko Most Hrvatskoj želi dobro onda bi bilo najbolje da se ova farsa završi čim je moguće prije jer u tri mjeseca funkcioniranja Vlade sa razultatom 0 je nešto što poziva na uzbunu. Ili novi izbori ili preslagivanje', rekao je Milivoj Špika.

Petrov ponavlja rok od tri mjeseca koji Most daje svima i Domoljubnoj koaliciji ali i SDP-u da pokažu da im je, kako kaže, više stalo do nacionalnih interesa nego do fotelja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene