Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne poznajem bogate Ruse u Hrvatskoj''

Ćorić: ''Premijer je izbornik, on zna tko mu od igrača treba za dalje''. Komentirao i plan s cijenama goriva za idući tjedan

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja odgovarao je na pitanja novinara prije sjednice Vlade, a prema njegovim riječima, Vlada promišlja kako riješiti eventualne probleme s krizom ako narastu cijene nafte, plina i struje. Posebno će se donositi odluke ako potraje ruska invazija na Ukrajinu, situacija koju ''nitko nije mogao predvidjeti''.

Pojedini su građani ovih dana dobili obavijesti o skorom poskupljenju struje za 10 posto, kako je i ranije najavljeno, s početkom od 1. travnja. Prema riječima ministra Tomislava Ćorića, zasad ne bi trebalo biti većih poskupljenja ni neočekivanih promjena vezano za pakete koje je Vlada već najavila kao pomoć građanima da prebrode snažne financijske udare zbog poskupljenja.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Slika nije dostupna POZIV NA RAZUM Ćorić: ''Oni koji budu lovili u mutnom pri prelasku na euro moraju biti raskrinkani''

''Sve to počet će vrijediti tek od 1. travnja. Naravno, ako kriza u Ukrajini potraje, a ja se nadam da će se ruska invazija završiti puno prije toga, zapravo vrlo skoro, naravno da ćemo razmišljati što i kako dalje te jesu li potrebni dodatni paketi pomoći građanima i na koji način'', rekao je Ćorić.

Istaknuo je kako on ne poznaje Ruse koji su ulagači u Hrvatsku te nije upoznat s njihovim poslovanjem i eventualnom povezanosti s ruskim režimom. ''Zato ne želim komentirati eventualne sankcije za njih, jer nisam upoznat s detaljima i ne spada u moj segment posla'', rekao je ministar.

Budući su zbog ruske invazije na Ukrajinu u probleme upali i brojni hrvatski izvoznici koji su proizvodili dijelom baš za ukrajinsko i rusko tržište, ministar je potvrdio kako će se svakako razmišljati i o pomoći tim pravnim osobama ako ova svjetska kriza potraje i pomoć bude potrebna.

O eventualnom pozivu DORH-a za njegovim ispitivanjem ne razmišlja, kaže, niti se time zamara. Ne zamara se ni eventualnom rekonstrukcijom Vlade jer njegov je mandat premijeru, ističe, uvijek na raspolaganju. ''Ja radim svoj posao sada u Vladi već pet i pol godina. Ali pred Vladom je velik i ozbiljan posao. Predsjednik Vlade je izbornik i on će znati ocijeniti tko mu od igrača treba za dalje. Nismo imali raspravu na tu temu, ali ja se ne zamaram time'', rekao je Ćorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene