Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA

"Vlada s ovoliko upitnika ne može funkcionirati. Različite struje u HDZ-u možda koriste priliku za jačanje pozicija"

Premijer Andrej Plenković predsjedao je popodne sjednicom predsjedništva HDZ-a. Dnevnik Nove TV doznaje kako vrh stranke komentira najnovije potrese u Vladi i stranci.

''Nakon sastanka HDZ-a, iz središnjice stranke kažu kako ih je premijer Andrej Plenković obavijestio o svim ključnim događajima, s naglaskom na uhićenje bivšeg ministra Darka Horvata.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić je istaknuo da u HDZ-u poštuju vladavinu prava, neovisnost pravosuđa, ali da ih brine što iz institucija cure informacije te da se od subote zapravo sve može pratiti u real time-u.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić kaže kako šire rekonstrukcije - osim ministra Horvata, u ovom trenutku, odnosno danas, neće biti.

''Bačić je najavio da se u ovom trenutku ne ide u širu rekonstrukciju Vlade, ali vidimo da se iz trenutka u trenutak zaista stvari mogu promijeniti. Plenković očito ne želi dodatno izazivati bilo kakve nove momente u stranci. Nema dileme da postoje različite struje u HDZ-u koje možda koriste priliku ne bi li ojačale vlastitu poziciju moći", ističe Krešić.

Pročitajte i ovo Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a NAKON SJEDNICE VRHA HDZ-a Bačić: "Iz institucija cure podaci, očekujemo da DORH to istraži. Ovaj tjedan bit će odluka o novom ministru. Rekonstrukcija Vlade? Nije bilo govora o tome"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na prozivke Glavašević: ''Plenki, frende, nemaš li pametnijeg posla od cmizdruljanja o opoziciji?''

Dodaje da je Plenković, u dosadašnjem radu, pokazao strpljivost. ''Zna čekati i neće trčati pred rudo. Očito čeka da se da se situacija malo raščisti i da vidi odakle stižu različite poruke i udarci. Nema nikakve dileme da u srednjem roku, Vlada, s ovoliko upitnika i ministara koji bi joj mogli biti teret zbog pravosudnih istraga - ne može funkcionirati i da će neka rekonstrukcija biti nužna'', zaključio je Krešić.

Više o potresima u stranci pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene