Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska u crvenom

Temperatura će rasti i do 40 stupnjeva, dovoljno je 10 minuta na suncu za opekline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se opasnost od visokih temperatura na koje nismo baš naviknuti.

Opasnost od visokih temperatura nastavit će se i idućih dana. Meteoalarm izdao je i upozorenje i za nedjelju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Ilustracija Toplinski udar Paklene vrućine čak i noću: Izmjerena najviša temperatura u 112 godina, meteorolozi u šoku

Zamislite kako je tek vruće u sjevernoj Africi. Naime, od tamo nam po visini pristiže vruć zrak zbog kojeg u konačnici u nedjelju i očekujemo vrhunac ovog toplinskog vala. Temperatura bi mjestimice mogla porasti i do 40 stupnjeva. Opasnost od visokih temperatura, onih na koje nismo baš naviknuti nastavit će se i u novom tjednu:u kopnenom području s nešto manjim intenzitetom tek u ponedjeljak ili eventualno utorak.

U KAKVIM UVJETIMA VI RADITE? U Rijeci izmjerili 50 stupnjeva!

Oglasio se i meteoalarm. Cijela Hrvatska je u crvenom, to znači da je vrijeme potencijalno opasno u svim našim regijama. Možda se neće posvuda mjeriti jednako visoke temperature, no utjecaj na zdravlje bit će jednako nepovoljan.

UV indeks

Pažnju valja skrenuti i na UV - indeks, koji će u nedjelju biti vrlo visok. Od jakog sunca treba se posebno zaštititi: Djeca i oni osjetljiviji mogli bi dobiti opekline za svega 10-ak minuta boravka na suncu. Držite se hlada!

Bioprognoza

Valja uzimati i dovoljno tekućine, a ukupno ovakvo vrijeme, jasno, nije baš poticajno za naše zdravlje, zbog loših biometeoroloških prilika upozoravaju se posebno kronični bolesnici.

6 dana prognoza

Vrijeme će uglavnom biti sunčano i vrlo vruće gotovo cijeli idući tjedan. Još jedan vrhunac toplinskog vala stiže nam tamo negdje u drugoj polovici.

Hoće li biti osvježenja za vikend, odnosno krajem idućeg vikenda kako se za sad čini, još nije potpuno sigurno. Ali sigurno je zato da će do vikenda biti vrlo, vrlo vruće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene