Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

''Možda je Moskva zavladala cijelim svijetom samo mi to još ne znamo''

Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Pregled najznačajnijih događaja tjedna za nama donosi Ivana Petrović.

Prosvjedi se šire Europom - oni protiv loših politika njihovih vlada. Spinovi iz akumulatora i zatvorenih balončića uljuljkanih eurobirokrata će reći da to rade Rusi koji eto sve živo pokreću tvitovima i cyber pothvatima. Možda je Moskva zavladala cijelim svijetom samo, eto mi to još ne znamo.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Petrović "Bernardić očito voli i slijedi Trumpa. Sve nas je strah da maškare ne proglasi fake newsom" Slika nije dostupna Pregled tjedna Ivane Petrović Vrućine, gužve, Barakude i riješena dvojba "Should I stay or should I go"

Ili će grmjeti populizam? Što je to populizam? Nismo još od političara čuli onu bazičnu knjišku, sociološku i politološku definiciju tog fenomena u svim njegovim inačicama. Uglavnom niti su Rusi niti su populisti.

Kod nas ne dominira atmosfera prosvjeda već šopinga pred blagdane. Nama je očito dobro. Ne muči nas ništa. Mi smo zemlja blagostanja. Ajmo nacijo lakše malo s blagdanskim šopinzima kojima se uz sve ostalo i liječe duhovne praznine, pa se troši novac kojeg se nema.

Nije to bit Božića, a i siječanj će nas satrti. Prvi mjesec nove godine u kojoj će porasti kamate na kredite. Guvernera osobito brinu oni nenamjenski.

Prosvjeda je ipak bilo u dva grada zbog dva slučaja. U Metkoviću zbog smrti devetogodišnjeg dječaka. U 21. stoljeću dijete je umrlo od zatajenja organa uzrokovanog sepsom. Nakon dva pregleda i vraćanja kući tek treća liječnica je utvrdila sepsu i dječaka hitno poslala u Split, ali na žalost prekasno.

Nalazi inspekcije se čekaju, DORH provodi izvide. U Zadru pak prosvjed zbog puštanja na obranu sa slobode Darka Kovačevića Daruvarca koji je ljetos u kafiću brutalno premlatio mladu Zadranku Lorenu. Istekao mu je zakonski rok predviđen za pritvor, jer se – kažu - prvi predmetni sudac razbolio.

Svi su se uskomešali, kao i uvijek u post festumu. Ministar pravosuđa najavljuje izmjenu ZKP-a. Još jednu novelu u nizu noveliranja tog zakona. Ti bokca koliko je novela pretrpio ZKP, broja njih se ne bi posramio ni Vjenceslav Novak.

Taj Daruvarac kaže da će tužiti sve novine zbog javnog linča te zaštitu zatražiti i u Strasbourgu. Baš nam ga je žao. Pogledajte snimku. Tko trpi, čiji linč? Djevojka koju mlati skoro do smrti ili tip koji je mlati? I koji očito nije diplomirao klavir na Juilliardu.


Cijeli pregled tjedna možete pogledati u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene