Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

Vrućine, gužve, Barakude i riješena dvojba "Should I stay or should I go"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregled najvažnijih događaja tjedna donosi Ivana Petrović.

Vrijeme nam je kao u posljednjim vremenima. Vrućina, sparina pa nevrijeme. I to kakvo nevrijeme. Pogled na nebo i zemlju asocira i na neki grčki mit. Kao da su se bogovi na Olimpu posvađali sa Zeusom pa svi u ruke uzeli munje, gromove i sve strijele nebeske. I u ljutnji ih pobacali na zemlju.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Slika nije dostupna U periodu od 2006. do 2016. HBOR Agrokoru odobrio 25 kredita u iznosu od gotovo milijardu kuna

Nad Lošinjem je prohujao rijetki tamni oblak, u Istri ralice usred ljeta, u Đakovu najezda štakora. Snaga groma uzela je i jedan ljudski život. Iako lokalizirani,vatreni jezici požara i dalje su plamtjeli splitskim područjem. Po liniji spaljenog tla na crnim brdima u Rupotinama, bilo je jesno da je vatra stigla u blizinu kuća. U Splitu prosvjed. Tog dana gorilo je i pored groblja u Solinu, prije toga i na Svilaji na Dinari.

Nije sve tako crno

Da ne bude sve crno, ima i dobrog. Berba je počela i sve će bit otkupljene i prerađene. Veća potreba za otkupom tjera proizvođače i na veću proizvodnju. Fantastičan je to rezultat. Agrokor u kontekstu rajčica-biznisa nitko ne spominje. Prilično je nejasna priča oko kredita HBOR-a Nexus grupi i Zagreb montaži kojoj lova nije trebala u tom času pa je ostala u Agrokoru.

To će valjda razjasnit Državno odvjetništvo kad predmet bude obrađen. Kao i stvarnu ulogu faktoringa. Počela je ipak isplata malim dobavljačima. Tim paketom nisu obuhvaćeni mali dobavljači koji su robu plasirali preko posrednika.

Riješena je i dvojba Should I stay or should I go. Damir Krstičević ostaje ministar obrane. Cijela priča zakuhala se nakon što je predsjednica iz Salzburga prozvala vojsku zbog požara. Pa je krenulo laganini prepucavanje između nje i premijera nakon Krstičevićeve emotivne reakcije. Rekli bismo „ljudske reakcije“ usred takve tragedije koja je Krstičevića,za razliku od mnogih drugih, evidentno pogodila. Ostaje ministar i donio je ispravnu odluku.

Glavno da je dijete spašeno

Svih je potresla vijest o malenoj djevojčici ostavljenoj ispred crkve u sesvetskom Brestju. Pronaći roditelje pomogla je baka. Policija ih je privela i određen im je pritvor. Malena ima i trogodišnjeg brata.Oboje su privremeno smješteni u dom za nezbrinutu djecu. Pregledom je utvrđeno da malena nije bila zlostavljana niti je zapuštena ili neuhranjena. Tko zna o kakvoj je obiteljskoj drami tu riječ. Glavno da je dijete spašeno

I za kraj - Barakude. Nakon 10 godina ponovno svjetski prvaci. Što reći osim: Hvala Vam i bravo!

Cjelokupni pregled tjedna pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene