447614
447614
447614
447614
447614

Tepeš u Splitu: Očekujemo dobar izborni rezultat

Tepeš je otkrio da im je lista popunjena i da su terenski pokrili Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Dodao je da imaju jaku ekipu koja se okušala i na lokalnim izborima, te da očekuje dobre rezultate na parlamentarnim izborima.

 
 
 
 
Ivan Tepeš (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Ivan Tepeš (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Predsjednik HSP Ante Starčević Ivan Tepeš u utorak je u Splitu predstavio program i listu Domovinske koalicije za 10. izbornu jedinicu u kojoj je on prvi na listi, poručivši kako na parlamentarnim izborima očekuju dobre rezultate te da kao stranka upravo u toj izbornoj jedinici najbolje stoje.

Tepeš je otkrio da im je lista popunjena i da su terenski pokrili Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Dodao je da imaju jaku ekipu koja se okušala i na lokalnim izborima, te da očekuje dobre rezultate na parlamentarnim izborima. Domovinsku koaliciju uz HSP AS još čine i DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS, kazao je Tepeš i dodao da kao stranka najbolje stoje upravo u X izbornoj jedinici zbog čega se nadaju "minimalno proći prag".

"Ono što nam predstoji i što već radimo je terenski rad. Nemamo previše financijskih sredstava. Naša je kampanja jako skromna i temeljit će se na kampanji od vrata do vrata, od Župe dubrovačke do Splita, preko svih ostalih gradova i mjesta. Ići ćemo svugdje", kazao je Tepeš.

Rekao je da hrvatski jug ima svoje probleme kao što je povezanost otoka, tu je pitanje Pelješkog mosta, zadržavanja mladih na otocima, ali i sprječavanja njihovog odlaska u iseljeništvo jer se radi o "rak rani hrvatskog društva". Njihova će koalicija inzistirati na demografskoj slici Hrvatske, na rasterećenju poduzetnika radi lakšeg zapošljavanja mladih, na privlačenju investicija, rekao je Tepeš.

Mišljenja je i kako nikako ne bi bilo dobro da se ponovi koaliranje kao na prethodnim izborima jer, kaže, ako se to ponovi neće dugo trajati što nije dobro za Hrvatsku.

Podsjetio je i kako ankete predviđaju sličnu situaciju na ovim izborima što, ističe, nije dobro i upravo radi toga su se i okupili na desnici. Otkrio je kako je zadnja koalicija bila teška za izdržati jer je bilo ucjena, nije bilo dogovora, niti mogućnosti za rješavanje kadrovskih pitanja dodavši kako tu prvenstveno misli na Most koji nije bio spreman na ono što ih čeka.

"Sve su veće špekulacije da će biti nužna velika koalicija između HDZ-a i SDP-a što mi smatramo da će to biti kraj demokracije u Hrvatskoj. Nadam se da se ono što je bilo proteklih osam mjeseci neće ponoviti na takav način. Ako budu slični rezultati izbora dovest će do nestabilnosti. Za Hrvatsku to nije dobro jer stagniramo", izjavio je Tepeš.

Osvrnuo se i na današnji Dan obilježavanja svih totalitarnih režima kazavši kako danas u Hrvatskoj imamo jasnu osudu nacizma i fašizma, no nismo "raskrstiti sa osudom komunističkih obilježja", pa se i danas crvena zvijezda petokraka slobodno može javno koristiti bez da se to sankcionira. Podsjetio je da je HSP AS prošle godine pokrenuo inicijativu da se u Hrvatskoj uz Dan žrtava totalitarnih režima obilježava i Dan žrtava komunizma.

Na konferenciji za medije u Splitu je među ostalim bio i drugi na listi Domovinske koalicije, bivši saborski zastupnik Ivan Šimunović iz Dubrovnika, te Splićani Kristijan Mihaljević, Kristijan Sindik i Mladen Matijašević. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se