449085
449085
449085
449085
449085

Domovinska koalicija predstavila Program oporavka poljoprivrede i ruralnog kraja

  • , 05.09.2016., 14:04
  • Autor:
  • komentara

Domovinska koalicija predstavila je Program oporavka poljoprivrede i ruralnog kraja i mjere kojima planiraju ostvariti zadane ciljeve.

 
 
 
 
Domovinska koalicija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Domovinska koalicija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Domovinska koalicija predstavila je u ponedjeljak u Karlovcu Program oporavka poljoprivrede i ruralnog kraja, a glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić poručio je kako u Hrvatskoj neće biti dobro ako HSP AS s Domovinskom koalicijom ne bude sudjelovao u budućoj Vladi jer je, tvrdi, na djelu dogovorna demokracija koju provode čelnici HDZ-a i SDP-a Andrej Plenković i Zoran Milanović.

Nositelj liste za VII. izbornu jedinicu i predsjednik HKDU dr. Marko Veselica, Dean Golubić rekao je da će, budu li participirali u budućoj vlasti, raspisati referendum o ulasku Srbije u EU, provesti nacionalizaciju tvrtki od vitalnog značaja za hrvatsku državu, pokrenuti poljoprivredu tako da Hrvatska bude izvoznik, a ne uvoznik hrane, te da njihov program zahtijeva stvaranje socijalne države u kojoj će svaki Hrvat moći pošteno živjeti od svoga rada, država osiguravati radna mjesta, a preduvjet je svemu provedba lustracije za zločine počinjene za vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima i gosopodarska lustracija sve do danas.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Drugi na listi Jurica Jašinski ustvrdio je da prethodne vlasti u 25 godina nisu bile u stanju riješiti "ni problem plavog diesela", a kamo li ruralnog razvoja u cjelini. Najavio je da će aktiviranjem zemljišta podići udio postotka prihoda od poljoprivrede u BDP sa sadašnjih pet na šest ili sedam posto, smanjiti PDV na poljoprivredne proizvode na maksimalnih deset posto, pravo na povrat PDV-a osigurati svim poljoprivrednicima, osnovati agro-banku, osigurati sredstva za poticanje sadnje visoko produktivnih kultura radi ostanka mladih na selu, osigurati bolje iskorištavanje EU fondova te potpore u poljoprivredi za jednolik razvoj cijele Hrvatske. Također planiraju sa značajno većom proizvodnjom i preradom hrane doći do ekonomskog, socijalnog i demografskog napretka hrvatskog sela.

U povodu prvog dana škole nove školske godine predsjednik stranke HSP AS-a Ivan Tepeš upozorio je kako je ove godine u školu krenulo najmanje prvašića u povijesti moderne Hrvatske što, ističe, još više daje na značaju njihovim demografskim programima. "Ako se loš demografski trend nastavi za četrdeset ili pedeset godina bit će katastrofalno malo prvašića, u međuvremenu također neće imati tko nama koji sada radimo zarađivati mirovine i uzalud nam sve današnje izborne bitke i ideološke borbe", rekao je Tepeš koji je birače pozvao da glas daju "onima koji će sada moći zaustaviti mlade generacije u odlasku iz Hrvatske".

Na pitanje kako će to učiniti Tepeš je odgovorio da postoji način da se u Hrvatskoj više investira, te primjerice smanji previsok PDV, da se time stvori klima za otvaranje radnih mjesta. HSP AS će, kaže, bude li participirao u vlasti, oformiti stambeni fond uz angažman države i lokalne samouprave.

Tepeš očekuje za HSP i partnere u Domovinskoj koaliciji najmanje tri mandata, a na novinarsko pitanje nije li, sudeći po rezultatima predizbornih anketa, glas za HSP AS glas za SDP ili HDZ, Tepeš je odgovorio da je takvo razmišljanje "obično podmetanje".

"Mi znamo s kim nećemo. Ne postoji varijanta, nakon ovih izbora, da mi surađujemo s lijevom opcijom, ni na koji način. A hoćemo li dati potporu Plenkoviću to ne znam. Dobro ćemo razmisliti, ovisno o tome s kojim će programom izaći pred nas", zaključio je Pero Ćorić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se