Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđen na 13 godina zatvora

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na električnom romobilu: Pištoljem prijeto djelatnicima

Denis Lingart
Denis Lingart Foto: Davorin Visnjic/Pixsell
Bivši interventni policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora zbog 18 razbojništva i jednog u pokušaju. U svojim pohodima na banke, poslovnice Fine i Pošte, te Hrvatske lutrije, kao i trgovine ukrao je više od 80.000 eura.

U obrazloženju presude sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Renata Pražetina Kaleb navela je kako su otegotne okolnosti za bivšeg policajca Denisa Lingarta to što je prilikom planiranja i izvršenja kaznenih djela koristio znanje i iskustvo koje je stekao radeći kao policijski službenik.

"Izbor same lokacije, planiranje bijega nakon počinjenog djela, kao i opserviranje zaposlenika i njihova ponašanja, sve to govori u prilog i upornosti koju ste uložili u kršenje zakona", kazala je sutkinja, prenosi 24sata.

Lingart je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 13 godina za 18 razbojništava i jedno u pokušaju. Pljačkao je od 24. veljače 2022. do 8. veljače 2023. na području cijelog grada Zagreba. Mete je birao prema tome kada su najmanje posjećene i u pljačke je uvijek odlazio maskiran, a djelatnicima prijetio pištoljem. Kada je pljačkao banke i Fine, prvo bi razoružao zaštitare. U šest slučajeva nakon razbojništva s plijenom je pobjegao na električnom romobilu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nisu dobili naknade Tomašević o inkluzivnom dodatku: "Država je kriva, isplatit ćemo ga retroaktivno"

Osim zatvorske kazne, Leingertu je sud naložio da vrati 60.306 eura te plati trošak kaznenog postupka u iznosu od 8805 eura. Produžen mu je i istražni zatvor u kojem se nalazi od 8. veljače 2023. godine.

Bivši policajac, koji je iz MUP-a otišao 2021. na vlastiti zahtjev, tvrdi da nije kriv i da je djela priznao samo zato što su ga policajci ucjenjivali da će prijaviti i njegovu suprugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene