Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loš standard

Evo na što se žale studenti ...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Iznimno loši uvjeti u studentskim domovima i veliki manjak smještajnih kapaciteta jedni su od glavnih problema studentskog standarda u RH', naglasila je predsjednica Hrvatskog studentskog zbora Petra Radetić na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu.

Kako su priopćili iz Hrvatskog studentskog zbora, Radetić je istaknula kako i dalje vlada veliko nezadovoljstvo studenata po pitanju provođenja novog Pravilnika o prehrani studenata, ali je naglasila kako će se sastanak s MZOS-om na kojem bi se prijedlozi studenata trebali usvojiti, održati u prvom tjednu mjeseca studenog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promicanje tolerancije i nenasilja MZOS: I ove godine dodijelit ćemo Godišnju nagradu 'Luka Ritz' Slika nije dostupna 'Ovo je opstrukcija' OŠTRA PORUKA MZOS-U 'Gospodo radite svoj posao!'

'Osim generalnog nezadovoljstva studenata po pitanju novoga Pravilnika o prehrani, potrebno je ukazati na veliki nedostatak studentskih restorana u Splitu što splitske studente dovodi u još nepovoljniji položaj u primjeni novoga Pravilnika', poručuju studenti.

>> Jovanović: Sa studentima dogovaramo rješenje problema studentske prehrane

Predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Toni Ganjto, ukazao je na još jedan problem vezan uz obvezno zdravstveno osiguranje redovitih studenata koji su navršili 26 godina.

'Nelogičnost i nekoordiniranost Ministarstva zdravlja u pripremi i donošenju Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju s MZOS-om i studentskim predstavnicima, koji su u potpunosti izostavljeni, ostavila je po prvi puta u povijesti Hrvatske više od 8 tisuća građana bez prava na obvezno zdravstveno osiguranje, čije pravo ostvaruju čak i zatvorenici', istaknuo je Ganjto dodavši kako zahtijevaju od Vlade i nadležnih tijela da prijedlog izmjena Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, čiji je prijedlog uputio MZOS, a po kojem će studenti od početka studiranja to pravo ostvarivati u trajanju 8 godina s naglaskom da se u taj period ne smiju računati godine mirovanja, upute u saborsku proceduru po hitnom postupku. (Media Servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene